Nagyvilág

Megdöbbentő terve volt a clevelandi rémnek

Ariel Castro  (Ariel Castro )
Ariel Castro  (Ariel Castro )

A rendőrök megtalálták Ariel Castro feljegyzéseit. Kiderült, hogy a férfi öngyilkos akart lenni, és azt akarta, hogy háza árát adják a három nőnek, akiket éveken át terrorizált.

A rendőrség a nők börtönéül használt házban talált rá Castro feljegyzéseire. Ezekben az férfi utalást tett arra, hogy feltehetően fiatal korában őt is megerőszakolták. Ariel Castro az áldozatokat hibáztatta az elrablásuk miatt. A férfi mindhárom lányt úgy rabolta el 2002 és 2004 között, hogy felajánlotta nekik: elviszi őket a gépkocsiján.

A három nőnek, a 27 éves Amada Berrynek, a 23 éves Georgina DeJesusnak és a 32 éves Michelle Knightnak, valamint Berry hatéves kislányának – aki a rabságban Castrótól született – hétfőn sikerült kiszabadulnia.

Castro ellen eddig háromrendbeli nemi erőszak és négyrendbeli emberrablás miatt indult eljárás. Az ügyészség azonban minősített emberöléssel is meg akarja vádolni, mert Michelle Knightnál a gyanú szerint veréssel-éheztetéssel öt alkalommal idézett elő vetélést. Ha minősített emberölésben bűnösnek találják, halálra is ítélhetik.

Látni sem akarja családtagjait az egyik megkínzott nő

Közben pénteken kiengedték a kórházból Michelle Knightot. Castro a 32 éves nőt még 2002-ben rabolta el. Őt tartotta fogva a leghosszabb ideig. Az asszony fogsága alatt súlyos halláskárosodást szenvedett és a rendszeres ütlegelések miatt feltehetően plasztikai műtétet kell elvégezni az arcán. Kapcsolata feszült a családjával, ezért nem is mondta el, hova távozik és kérte, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét. Szabadulása óta Knight sem a nagyanyját, sem az anyját nem akarja látni, csak két testvérének engedte meg, hogy felkeressék a kórházban. A nő személyes tragédiáját súlyosbítja, hogy elrablása előtt nem sokkal a gyámhivatal elvette 3 éves kisfiát.

Knight nevét még 2002-ben, 15 hónappal az elrablása után törölték a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) eltűnt személyeket nyilvántartó adatbázisából, mert a hatóságok nem tudtak kapcsolatba lépni egyetlen családtagjával sem, s nem tudták megkerült-e. Amikor 20 éves korában Castro elrabolta, nem keresték a hozzátartozói, mert azt gondolták, hogy világgá ment. Nem is gyászolták, mint sorstársait a családtagjaik.

Knight három fogolytársát, a 27 éves Amanda Berryt, annak hatéves kislányát és a 23 éves Gina DeJesust már szerdán hazaengedték a kórházból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik