Közélet

Tragédia az iskolában – szívroham végzett egy diákkal

defibrillator(1)(210x140)(1).jpg (defibrillátor, újraélesztés, mentők, )
defibrillator(1)(210x140)(1).jpg (defibrillátor, újraélesztés, mentők, )

A fiú testnevelésórán lett rosszul. Már nem tudták megmenteni.

Csendes, jó szándékú, kedvelt tanulója volt az iskolának András, 11. b. osztályos tanuló – fogalmazott Ágoston Tibor, a kiskunfélegyházi Összevont Középiskolák főigazgatója. Az intézmény vezetője a Baon.hu-nak elmondta, a fiú az előzetes információk alapján hirtelen szívmegállásban halt meg.

A kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola tanulója szerdán délelőtt testnevelésórán lett rosszul, kosárlabdázás közben esett össze. Ágoston Tibor szerint a testnevelőtanár azonnal megkezdte az újraélesztést, és rögtön értesítették a mentőket. Megérkezésükig két tanár küzdött a fiú életéért. A mentők gyors – gyógyszeres, illetve elektromos – beavatkozása ellenére sem sikerült Andrást újraéleszteni.Több mint fél óráig küzdöttek az életéért – részletezte az igazgató.

A hirtelen haláleset okát közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség. Az eset után a diákokat hazaküldték, de csütörtökön már folytatódik a tanítás. A diákokat és a tanárokat is az iskola pszichológusa segíti a történtek feldolgozásában.

A tanulók az iskola előtt és az intézmény megemlékezési oltáránál egymás után gyújtják a megemlékezés gyertyáit – írja a Baon.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik