Média

Szeretünk Saspista – Megható plakát Budapesten

Sas István
Sas István

Megható és stílszerű módon emlékeznek Sas István egykori diákjai a tragikus hirtelenséggel elhunyt nemzetközi hírű reklámszakemberre, a Skála Kópé, a Hurka Gyurka és számos más nagy sikerű magyar reklámfilm alkotójára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem valamint az amerikai Miami Ad School volt tanárára, a Magyar Reklámszövetség örökös tiszteletbeli tagjára, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntettjére, valamint számos nagy sikerű könyv szerzőjére, többszörös Cannes-i díjazottra.

Sas István volt BGE-s diákjai a JCDecaux közterületi reklámcég közreműködésével egy olyan közterületi plakátot helyeztek el a budapesti Széll Kálmán téren egy citylight plakáthelyen, melyen az áll: Szeretünk Saspista. A headline felirat alatt a diákok köszönetüket fejezik ki egykori mentoruknak.

A plakátot a Facebookon is megosztották.

A reklám mint gesztus. RIP.

Közzétette: Katona Gergely – 2018. június 6.

A reklámguru olyannyira kedvelt volt diákjai körében, hogy egyszer egy Szeretünk Sas Pista feliratú színes molinóval tréfálták meg, amin nagyon meghatódott, a mostani plakát részben ezeket a vidám időket idézi fel a gyász fájdalmát enyhítendő.

Fotó: Bánhegyi István / Wikipedia

A 2500 reklámfilmjével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülő Sas István május 27-én hunyt el. A reklámszakma doyenje, a „magyar Ogilvy” 71 évesen, váratlanul bekövetkezett halála előtt is nagyon aktív volt, szakmai konferenciákon tartott nagy sikerű előadásokat, sőt diákjai épp ezekben a napokban vizsgáznának nála. Szakmai műsora volt a Rádió Bézsben, és idén tavasszal jelent meg legújabb könyve.

A reklámgurut a jövő héten kedden délután 14 órakor búcsúztatják a budapesti Farkasréti temetőben.

Traubi, Skála Kópé és Hurka Gyurka - a tíz legjobb magyar retróreklám
Saját toplistánkkal búcsúzunk a magyar reklám legendás alakjától, Sas István reklámfilmrendezőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik