Média

Új üzlettárs Simicskáék mellett a Publimontban

publimont
publimont

Az óriásplakátok és járművek reklámfelületeit értékesítő Publimont Hirdetésszervező Kft.-ben is Simicska Lajos üzlettársa lett nemrégiben Fonyó Károly – számol be a HVG hetilap értesülése nyomán a kreativ.hu.

Fonyó részesedése a közterületi plakátcégben 15 százalék lett. Nyerges Zsolt részesedése eközben a cégben 10 százalékra csökkent. Simicska továbbra is a Pro-Aurum nevű vagyonkezelő cégen keresztül van jelen a Publimontban.

A HVG megjegyzi, hogy Fonyó tulajdonostárs abban Hung-Ister nevű cégben is, mely részben szintén Simicska Lajos érdekeltsége, és amely az állami Szerencsejáték Zrt.-vel is üzleti kapcsolatban áll egy 2,3 milliárd forint keretösszegű szerződés kapcsán.

Fonyó egyébként 2015-ben a TV2 csoportot majdnem Andy Vajna elől felvásárló Megapolis Media vezetőjeként is sokat szerepelt a médiában. Fonyó ezenkívül a 2016-ban megszűnt Metropol című ingyenes napilapnak is társtulajdonosa volt Simicska mellett.

A Publimontnak nem megy túl jól a szekere, amióta Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos több évtizedes barátsága 2015-ben megszakadt. Az Opten cégnyilvántartási rendszerben jelenleg elérhető legutóbbi pénzügyi évben, 2016-ban 4,2 milliárd forint nettó árbevétele volt a reklámcégnek, pedig 2014-ben és 2013-ban ez még bőven meghaladta a 8 milliárd forintot. A visszaesés a cég adózott eredményén is érződött: 2016-ban már csak 413 millió forint adózott eredményük volt, pedig 2014-ben és 2013-ban ez még 3 milliárd forintot is meghaladta.

Simicska „szakadárjai” új médiacéget alapítottak
A Magyar Médiaszolgáltatást Támogató Központnak a HírTV G-nap után távozó vezérigazgatójához és a Magyar Nemzet volt lapigazgatójához is köze van. Meglehet, romániai médiaszerzés a cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik