Média

TV2-eladás: Első fokon elutasították Simicskáékat

Yvonne Dederick és Simon Zsolt közölte, hogy egy ma kapott cégbírósági végzés szerint első fokon elutasította a cégbíróság a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte. Simicska Lajos üzlettársának cége tehát egyelőre vesztésre áll a TV2 megszerzéséért folytatott jogi háborúban.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt, a TV2 egykori vezetői és tulajdonosai néhány perccel ezelőtt jelentették be, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a mai napon kézbesített végzésében első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt szerint a cégbíróság döntése megerősíti, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik egyúttal a társaság ügyvezetői is, továbbá, hogy a Megapolis Media Zrt. képviselőinek számos, a jelen tárgyban tett kijelentése valótlan.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt korábbi közleményükben foglaltakat megerősítve ismételten megerősítették, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa az Andy Vajna-féle Magyar Broadcasting Co. Kft. (MBC).

A TV2 eladását 2015 októberében jelentették be, ám az ügy azóta sem tudott teljesen lezárulni. Az első bejelentés még arról szólt, hogy Andy Vajna kormánybiztos cége, az MBC megállapodott Yvonne Dederickkel és Simon Zsolttal, ám nem sokkal később Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa, a Megapolis Media Zrt. közölte, hogy opciós jogukkal élve ők már megszerezték a cégcsoportot, Yvonne Dederick és Simon Zsolt pedig jogszerűen már nem adhatta el a TV2-t Andy Vajnának. Andy Vajna egyébként az RTL Magyarország volt vezérigazgatóját, Dirk Gerkenst nevezte meg a TV2 leendő vezetőjének, bár a cégjegyzékbe Gerkenst egyelőre nem jegyezték be. Simon Zsolt és Yvonne Dederick korábban a ProSieben.Sat1-től egy 2013 végén megkötött management-buy-out szerződéssel jutott hozzá a TV2-höz, amit 2015 októberében adtak tovább Andy Vajna érdekeltségének.

Fonyóék azt állították, hogy a Megapolis Media segítségével tudta megvenni Simon Zsolt és Yvonne Dederick a német médiakonszernttől a TV2-t, ekkor keletkezett a Megapolis Media opciós joga a TV2-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik