Média

Jól zárt a felvásárlás előtt a UPC Magyarország

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország új vezérigazgatója
Robert Redeleanu, a UPC Magyarország új vezérigazgatója

Kiemelkedő, az elmúlt öt év legjobb első negyedéves eredményéről számolt be ma a UPC Magyarország kábelszolgáltató csütörtökön. Az idei év első három hónapjának eredményei az előfizetések számában bekövetkezett erőteljes, 7,6 százalékos növekedésnek, valamint az üzleti szolgáltatások és a mobil terület dinamikus teljesítményének is köszönhetők.

A televíziós műsorterjesztéssel, internetszolgáltatással, valamint mobil- és vezetékes telefonszolgáltatással foglalkozó cég aktív előfizetéseinek száma meghaladta a negyedév során a 2,093 milliót. A lakossági és üzleti előfizetők száma túllépte a 855 ezret, ami 30,5 ezres növekedés volt 2017 első negyedévéhez képest. Az előző évhez viszonyítva a nagy sebességű internet előfizetések száma 40,5 ezerrel bővült és így meghaladta a 673 ezret, miközben a digitális és analóg televízió előfizetések száma 685 ezer fölé emelkedett, amely 21 ezerrel szárnyalja túl az előző év azonos időszakának teljesítményét. A mobil előfizetések mennyisége meghaladta a 93 ezret, amely 40 százalékos bővülés 2017 első negyedévéhez képest.

A UPC szolgáltatásai már az ország közel 1,8 millió háztartásában érhetők el, ami 58.800-zal volt több mint egy éve.

Az elmúlt öt év legerősebb első negyedéves eredményeivel felvértezve minden eddiginél felkészültebben állunk az egyre fokozódó piaci verseny kihívásai elé. Az előfizetések és az ügyfelek számának kiemelkedő mértékű gyarapodása mögött minden egyes üzleti területünk kitűnő teljesítménye áll. A nagyszerű eredmények új lendületet adnak beruházásaink folytatásához, legyen szó teljes szolgáltatási területünk növeléséről, vagy a hálózatkorszerűsítési fejlesztéseinkről a monori körzetben. Továbbra is elkötelezettek vagyunk ügyfeleink legmagasabb szintű kiszolgálása iránt, amelynek keretében előfizetőink körében közel 50 százalékra növeltük a Connect Box ellátottságot, valamint további innovatív szolgáltatásokkal biztosítjuk számukra, hogy maximálisan kihasználhassák a kiváló minőségű hálózatunk adta lehetőségeket

– közölte Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója a magyarországi adatok kapcsán.

TV-előfizetések száma

Internet-előfizetések száma

Telefon-előfizetések száma

Mobil-előfizetések száma

685.300

673.400

640.700

93.900

Éves növekedés: +21.300

Éves növekedés: +40.500

Éves növekedés: +59.500

Éves növekedés: +26.800

A UPC Magyarország az idei első negyedévben 4,4 százalékos árbevétel-növekedést produkált.

A szolgáltató közölte azt is, hogy folytatja a széles sávú hálózattal kapcsolatos terjeszkedést.  Ennek keretében az idei év első három hónapjában már újabb 7.400 háztartásba vitte el széles sávú kábeles szolgáltatásait. A beruházások újabb fontos állomása a monori körzetben megkezdett fejlesztés, amelynek keretében további 21 ezer háztartásba jut el optikai hálózat. A szolgáltató egyébként új mobiltelefonos tarifacsomagokat is bejelentett ma.

Felvásárlás előtt

Tegnap jelentette be a Vodafone, hogy a Liberty Global több leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is felvásárolja. Ennek kapcsán Robert Redeleanu azt mondta:

Ez egy meghatározó pillanat a UPC Magyarország történetében. A tranzakció a UPC eredményeinek és csapatának elismerése is. Egyben beleilleszkedik a távközlési iparág fejlődésébe, amit egyaránt meghatároz a verseny és az ügyfelek minél jobb kiszolgálása, illetve a világszínvonalú internet- és médiaszolgáltatások biztosítása. A versenyhatósági eljárás lezárását követően egy olyan integrált 4P képes országos szolgáltató jöhet létre, amely méretéből adódóan képes az új generációs vezeték nélküli TV- és szélessávú szolgáltatásokhoz szükséges infrastrukturális beruházásokat biztosítani. A tranzakcióból származó előnyöket mind a lakossági, mind pedig az üzleti ügyfelek élvezni fogják: nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatásokhoz és szélesebb választási lehetőséghez jutnak. A tranzakció erősíti a versenyt, és más szolgáltatókat is arra ösztönöz, hogy növeljék beruházásaikat. A UPC Magyarország és a Vodafone együtt egy olyan erős párost fog alkotni, amely képes arra, hogy a gigabit alapú szélessávú és 5G fejlesztések élére álljon, és ezáltal hozzájáruljon ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, amely Magyarországot az európai és globális digitalizációs és 5G fejlesztések meghatározó szereplőjévé kívánja tenni. A tranzakció versenyhatósági eljárásának lezárásáig a UPC Magyarország a Liberty Global csoport részeként, független piaci szereplőként folytatja önálló működését. Mind a Liberty Global, mind pedig a UPC Magyarország elkötelezett abban, hogy beruházások folytatásával továbbra is értéket teremtsen ügyfeleink, munkatársaink, a gazdaság és a társadalom egésze számára.

A felvásárlásra vonatkozó megállapodás a magyarországi leányon kívül Németországra, Romániára, Csehországra terjed ki, és összesen mintegy 18,4 milliárd euró cégértéken történik.

A G7 szerint egyébként a Telenor lehet az ügylet vesztese.

Médiacég is lesz a Vodafone

A felvásárlás után, a Vodafone-nak Magyarországon, a mobil piacon hozzávetőlegesen 25 százaléka, a vezetékes széles sávú szolgáltatások piacán hozzávetőlegesen 24 százalék, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig hozzávetőlegesen 19 százalék  körüli részesedése lesz.

Ma derült ki az is, hogy a Gazdasági Versenyhivatal – igaz, komoly feltételeket támasztva – zöld lámpát kapcsolt a DIGI-Invitel fúziónak.

Kiemelt kép: Robert Redeleanu, a UPC Magyarország új vezérigazgatója

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik