Média

Új magazin a hazai sajtópiacon

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 04. 16. 09:12

Korábban a témában:

Új, gyermekpszichológiával, nevelési kérdésekkel foglalkozó negyedéves magazinnal bővítette portfólióját a Marquard Media. A Gyereklélek magazin első lapszáma április 12-én (múlt héten csütörtökön) jelent meg először, és többek között olyan kérdésekre keresi a válaszokat hogy mihez kezdjünk a legváratlanabb hisztihelyzetekben, megfojtjuk-e a gyereket a túlgondoskodásunkkal, illetve mit engedhetünk meg bulizni vágyó kamaszoknak.

Az utóbbi években nemzetközi portfóliónkat hazai, saját fejlesztésű termékekkel – Éva, Éva különszámok, Apa – bővítettük, ebbe a sorba illeszkedik a Gyereklélek is. Fontos számunkra, hogy újra és újra megmutassuk, az innováció a digitális korban sem kizárólag online vagy technológia, igenis lehetséges papír alapon is. Ehhez nem kell más, mint valóban releváns, érdekes, izgalmas téma, magazinkészítési tapasztalat és új szemlélet.

– mondja Óhidi Zsuzsanna, a médiavállalat ügyvezető igazgatója.

Az új lap főszerkesztője Tomsits Tímea pszichológus lett. A Gyereklélek negyedévente fog megjelenni országos terjesztésben.

the_budapest_beacon
Megszűnik a Budapest Beacon
Négy és fél évnyi működést követően döntött a magyar és angol nyelven működő hírportál bezárása mellett a tulajdonos. A cég másik terméke, a vidékre fókuszáló Abcúg továbbműködik. A tulajdonos keményen bírálja Orbánt és az EU-t.

A lap minden leendő és gyakorló szülőt és nagyszülőt új megközelítéssel igyekszik megszólítani. A Marquard szerint a nemzetközi és a hazai trendek is azt mutatják, hogy a gyermekpszichológia a lélektan egyre népszerűbb ága, a gyakorló szülők idejébe azonban sokszor nem fér bele, hogy több száz oldalas könyveket olvassanak végig a témában, ezért gyakran az interneten tájékozódnak, ahol a források hitelességét nem mindig lehet ellenőrizni. A Gyereklélek oldalain az olvasók számos módszert és utat ismerhetnek meg neves szakértők segítségével, közben pedig saját maguk is részesei lesznek egy önfejlesztési, önismereti folyamatnak.

Nagy szükség van rá, hogy a folyamatosan frissülő irányokról hiteles forrásból értesüljünk. Nem jövünk zavarba akkor sem, ha egymásnak ellentmondó nézőpontokkal találkozunk – ha azok szakmailag igazoltak, meghagyjuk a választást az olvasónak. A lényeg, hogy egyetlen közös alapról induljunk: mindenünk a boldog gyerek

– mondta Tomsits Tímea főszerkesztő, akinek csapatában pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, edukációs szakemberek és gyermekorvosok dolgoznak együtt az aktuális lapszámokon.

Gyereklélek Magazin
Gyereklélek Magazin

Félelem a szülőkben

A lap megjelenése előtt a kiadóvállalat – ahová többek között a Playboy, a Joy, az Instyle, a Shape, és a Runner’s World is tartozik – kutatást végzett a témában, amelyből kiderült, hogy a gyerekük jövőjét illetően a szülők 34 százaléka fél attól, hogy a gyerek olyan közösségbe kerül, ami nem szolgálja a fejlődését és rossz irányba viszi, 29 százalék pedig attól tart, hogy elszemélytelenedik az élete a digitális világ térhódítása miatt. A gyermekneveléssel kapcsolatos elvek közül a válaszadók a szeretetközpontúságot, az odafigyelést és a következetességet tartják a legfontosabbnak, a legnehezebb feladatok közül pedig a következetesség megtartása, a gyerek igényeinek felmérése és értelmezése és a gyermekbe vetett bizalom töretlensége lett a három dobogós a listán.

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu
Magyar Nemzet-eladás: megtudtuk, mekkora összeget kellene fizetnie Ungárnak
Az ár meglehetősen borsosnak tűnik egy veszteséges lapért.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.