Média

Új magazin a hazai sajtópiacon

Új, gyermekpszichológiával, nevelési kérdésekkel foglalkozó negyedéves magazinnal bővítette portfólióját a Marquard Media. A Gyereklélek magazin első lapszáma április 12-én (múlt héten csütörtökön) jelent meg először, és többek között olyan kérdésekre keresi a válaszokat hogy mihez kezdjünk a legváratlanabb hisztihelyzetekben, megfojtjuk-e a gyereket a túlgondoskodásunkkal, illetve mit engedhetünk meg bulizni vágyó kamaszoknak.

Az utóbbi években nemzetközi portfóliónkat hazai, saját fejlesztésű termékekkel – Éva, Éva különszámok, Apa – bővítettük, ebbe a sorba illeszkedik a Gyereklélek is. Fontos számunkra, hogy újra és újra megmutassuk, az innováció a digitális korban sem kizárólag online vagy technológia, igenis lehetséges papír alapon is. Ehhez nem kell más, mint valóban releváns, érdekes, izgalmas téma, magazinkészítési tapasztalat és új szemlélet.

– mondja Óhidi Zsuzsanna, a médiavállalat ügyvezető igazgatója.

Az új lap főszerkesztője Tomsits Tímea pszichológus lett. A Gyereklélek negyedévente fog megjelenni országos terjesztésben.

the_budapest_beacon
Megszűnik a Budapest Beacon
Négy és fél évnyi működést követően döntött a magyar és angol nyelven működő hírportál bezárása mellett a tulajdonos. A cég másik terméke, a vidékre fókuszáló Abcúg továbbműködik. A tulajdonos keményen bírálja Orbánt és az EU-t.

A lap minden leendő és gyakorló szülőt és nagyszülőt új megközelítéssel igyekszik megszólítani. A Marquard szerint a nemzetközi és a hazai trendek is azt mutatják, hogy a gyermekpszichológia a lélektan egyre népszerűbb ága, a gyakorló szülők idejébe azonban sokszor nem fér bele, hogy több száz oldalas könyveket olvassanak végig a témában, ezért gyakran az interneten tájékozódnak, ahol a források hitelességét nem mindig lehet ellenőrizni. A Gyereklélek oldalain az olvasók számos módszert és utat ismerhetnek meg neves szakértők segítségével, közben pedig saját maguk is részesei lesznek egy önfejlesztési, önismereti folyamatnak.

Nagy szükség van rá, hogy a folyamatosan frissülő irányokról hiteles forrásból értesüljünk. Nem jövünk zavarba akkor sem, ha egymásnak ellentmondó nézőpontokkal találkozunk – ha azok szakmailag igazoltak, meghagyjuk a választást az olvasónak. A lényeg, hogy egyetlen közös alapról induljunk: mindenünk a boldog gyerek

– mondta Tomsits Tímea főszerkesztő, akinek csapatában pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, edukációs szakemberek és gyermekorvosok dolgoznak együtt az aktuális lapszámokon.

Gyereklélek Magazin
Gyereklélek Magazin

Félelem a szülőkben

A lap megjelenése előtt a kiadóvállalat – ahová többek között a Playboy, a Joy, az Instyle, a Shape, és a Runner’s World is tartozik – kutatást végzett a témában, amelyből kiderült, hogy a gyerekük jövőjét illetően a szülők 34 százaléka fél attól, hogy a gyerek olyan közösségbe kerül, ami nem szolgálja a fejlődését és rossz irányba viszi, 29 százalék pedig attól tart, hogy elszemélytelenedik az élete a digitális világ térhódítása miatt. A gyermekneveléssel kapcsolatos elvek közül a válaszadók a szeretetközpontúságot, az odafigyelést és a következetességet tartják a legfontosabbnak, a legnehezebb feladatok közül pedig a következetesség megtartása, a gyerek igényeinek felmérése és értelmezése és a gyermekbe vetett bizalom töretlensége lett a három dobogós a listán.

Magyar Nemzet-eladás: megtudtuk, mekkora összeget kellene fizetnie Ungárnak
Az ár meglehetősen borsosnak tűnik egy veszteséges lapért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik