Média

Új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületénél

Andacs Botond, az index.hu Zrt. új vezérigazgatója. Fotó: CEMP Sales blog
Andacs Botond, az index.hu Zrt. új vezérigazgatója. Fotó: CEMP Sales blog
Kapcsolódó cikkek

Andacs Botond, az Index.hu Zrt. lapigazgatója veszi át idén áprilistól a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) elnöki tisztségét, derül ki egy nemrég publikált blogbejegyzésből.

Andacs Botond Dunai Andrást váltja az MTE élén. Dunai – aki a 24.hu-t is megjelentető Central Médiacsoport digitális üzletágának igazgatója volt 2017 decemberéig – 2013 óta vezette az MTE-t. Dunai az elnökségből is távozik.

Az új MTE-elnök – akit az elnökség szavazással választott meg – tavaly novembertől vezeti az Index kiadóját. Karrierjét 2001-ben kezdte újságíróként, majd több internetes szolgáltatás termékmenedzsere, az utóbbi időben többek között a port.hu programportál vezetője volt.

Nagy megtiszteltetés volt, hogy elnökség elfogadta jelentkezésemet és megválasztott e tisztségre. Mandátumom ideje alatt a szakma és a tagság érdekeit kívánom képviselni”

– nyilatkozta Andacs Botond.

Az MTE elnökségének tagjai:

  • Burányi Róbert (Napi.hu)
  • Detrekői Zsuzsa (Magyar Telekom)
  • Gazsó Gábor (New Wave Media/origo)
  • Kübler Dániel (RTL Magyarország)
  • Szigeti Péter (24.hu)

Az MTE 2001-ben létrehozott érdekvédelmi és önszabályozó testület, amelyet a hazai internetes tartalomszolgáltatók hoztak létre. Az egyesület arra törekszik, hogy az internet szabályozása a lehető legkisebb állami beavatkozás mellett történjen meg, és a hangsúly az önszabályozásra kerüljön. Az MTE többek között etikai kódex kidolgozásával, a szakmai viták és az önszabályozási tevékenység koordinálásával kíván hozzájárulni az internetes kultúra fejlődéséhez.

Nemrég az MTE főtitkári posztján is változás volt, jelenleg keresik Tófalvy Tamás utódját.

Andacs Botond, az index.hu Zrt. új vezérigazgatója. Fotó: CEMP Sales blog
Új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületénél
Andacs Botondot, az Index.hu lapigazgatóját választották meg az elnökségből is távozó Dunai András leköszönő elnök helyére.

Kiemelt kép: Andacs Botond. Fotó: CEMP Sales blog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik