Média

Műholdas UPC-je van? Ez önt is érinti!

tévé, tv
tévé, tv

A UPC Direct műholdas cég pénteken bejelentette, hogy teljesen átrendezi a kínálatában lévő csatornák sorrendjét. A cég ezt azzal magyarázza, hogy a csatornák sorrendje még jobban megfelel majd a nézők kívánságainak, és hogy a változás a minőség jegyében történik.

Azok az előfizetők, akik rendelkeznek UPC Direct mediabox berendezéssel, már mától az új csatornakiosztással találkozhatnak.

Összesen 7 csatorna helye változik: a TV2 a Light TV csomagban, az RTL Spike, a Paramount, az M3 és a Comedy Central a Medium TV, valamint a Nick Jr. és a Comedy Central Family a Plus HD TV csomagban.

RTL Magyarország
Többnyelvűek lesznek az RTL Magyarország csatornái
Az RTL Klub után további öt tévécsatorna esetében lehet majd a filmeket az eredeti hangsávval - jellemzően nyilván angolul - is hallgatni.

Nem kell csinálni semmit, kivéve azokat, akiknek mégis

A szolgáltató jelezte: a változás semmilyen egyéb tevékenységet nem igényel a mediabox berendezéssel rendelkező előfizetők részéről. Azonban azoknak, akik saját vevőkészülékkel rendelkeznek, érdemes újrahangolást végezniük, hogy továbbra is elérhessék a megszokott műsorkínálatot. Ehhez igény esetén online vagy telefonon a UPC Direct ügyfélszolgálatán kapnak segítséget.

A Nick Jr. csatornahelye transzpondermozgás miatt már április 3-án megváltozott. Szintén kedd óta az előfizetők az MTV Europe helyén a Viacom magyar nyelvű zenecsatornáját, az MTV Hungary-t érhetik el.

A teljes lista a csatornahely változásokról az alábbi táblázatban található. A listázott csatornahelyek kizárólag a UPC Direct által biztosított, automatikus hangolással rendelkező vevőkészülékekre érvényesek. A saját vevőkészülékkel rendelkező előfizetők a cég weboldalán találják meg a hangolási instrukciókat.

Csatornahely

Csatorna

Csomag

18

RTL Spike

Medium TV

12

TV2

Light TV

13

Comedy Central

MediumTV

14

Comedy Central Family

Plus HD TV

15

Paramount

Medium TV

16

M3

Medium TV

108

Nick Jr.

Plus HD TV

130

MTV Hungary

Medium TV

Épp ma számoltunk be róla, hogy más jelentős változások is várhatók a hazai tévés piacon. Április 30-án megszűnik a magyar FOX csatorna, melynek helyét egy induló magyar filmcsatorna, a Film4 veszi át egyes szolgáltatóknál. Emellett átalakul a Story4, a Story5 és a Galaxy TV is, melyeknek új neve és arculata is lesz az átmárkázást követően.

tv
Átalakul a hazai tévés csatornakínálat
A hónap végén megszűnik a FOX magyarországi sugárzása. Helyére egy induló hazai csatorna, a Film4 kerül. Aznap más jelentős változás is lesz a hazai tévés piacon: ne lepődjön meg, ha nem ott találja kedvenc csatornáit, ahol megszokta!

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik