Média

Konkurenciától igazol nagyágyút a Telekom

A Telekom székháza
A Telekom székháza

Ahogy arról tegnap elsőként beszámoltunk, távozik Kutas István, az éppen tulajdonosváltás előtt álló Telenor Magyarország kommunikációs igazgatója. Hétfőn az érintett még nem mondta el, merre folytatja karrierjét, mostanra azonban a Magyar Telekom közleményéből kiderült.

Kutas István, a Telenor távozó, a Telekom érkező vezetője
Kutas István, a Telenor távozó, a Telekom érkező vezetője

Kutas István a Magyar Telekom PR-vezetője lesz. A PR Iroda a vállalat jogi és társasági vezérigazgató-helyettesi területén újonnan jön létre, és április elsejétől irányítja annak külső kommunikációs egységét a volt Telenor-vezető.

Kutashoz tartozik majd a vállalati pr stratégiai fókuszok kialakítása és megvalósítása, és a sajtó- és médiakapcsolati tevékenység is.

Kutas István 2011-től dolgozott a Telenor Magyarországnál vállalati kommunikációs igazgatóként. Előtte az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Földgáz Storage társaságok vállalati kommunikációs vezetője, 2009-től pedig a teljes E.ON Hungária PR és médiakapcsolati vezetője volt. 2002 és 2006 között a Béres Gyógyszergyár kommunikációs osztályvezetői pozícióját töltötte be. Szakmai pályafutását 1998-ban a Hill & Knowlton PR ügynökségnél kezdte. Kutas a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tett érettségi után Münchenben tanult filozófiát, majd Angliában a University of Oxfordon szerzett közgazdasági és politológiai diplomát. Felsőfokon beszél angolul és németül, továbbá társalgási szinten franciául. Kutas István nős, két gyermek édesapja.

A Telekomnál eközben a régi westeles idők óta a cégcsoportnál lévő Zoltai Ildikó hamarosan távozik. Sokáig ő felügyelte a vállalati pr-t, de idén január óta lakossági kommunikációval foglalkozott.

Balatonfüred, 2003. május 9. Balatonfüreden megkezdődött az Audi Grand Prix - Nemzetközi Soling Vitorlásverseny. A háromnapos viadalon négy nemzet, tizenöt csapata vesz részt. MTI Fotó: Nagy Lajos.
Régi westeles búcsúzik a Telekomtól
Zoltai Ildikó saját kezdeményezésére távozik a Telekomtól, ahol még a Westel 900 korszakban kezdett több mint húsz évvel ezelőtt, és ahol többek között számos márkaváltás kommunikációjában vett részt.

Kiemelt kép: A Telekom Krisztina körúti székháza. Fotó:MTI/ Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik