Média
Sopov István, Adaptive Media, az IAB Hungary új elnöke

Új elnök a DKT élén, indul az új webes mérés

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 02. 16. 12:20

A Digitális Közönségmérési Tanács taggyűlése új elnököt és tisztségviselőket választott a szervezet 12 tagú vezetésébe. Bejelentették azt is, indul az Overnight, a napi közönségadat-mérés.
Korábban a témában:

A Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) február 12-én megtartott tisztújító taggyűlésén a tagság egyhangúan támogatta a Gemius napi adatszolgáltatásának (OverNight) március elsejei indítását, továbbá frissítette a szervezet vezetésének összetételére vonatkozó szabályozást és megválasztotta az új tisztségviselőket. A DKT új elnököt és tisztségviselőket választott a szervezet 12 tagú vezetésébe. A szervezet új elnöke Sopov István (Adaptive Media), aki Máth Andrást váltja a DKT elnöki székében – jelentette be a DKT pénteken.

Mi a DKT?

A DKT a magyar digitális ipar főbb képviselői által irányított iparközi szervezet (JIC), melynek fő célja, hogy az által megbízott mindenkori adatszolgáltató kutatócég eredményeit a felhasználók felé szállítsa, az ő érdekeit képviselje. A DKT a 15 év feletti lakosságnak a magyarországi digitális médiumok web, mobil (app és web), táblagépes és videós tartalmainak és közönségmérésének elkészítésével foglalkozott. A szervezet mintegy 55 média, ügynökség és kutató tagját szolgálja ki.

Az elnökség tagjai lettek:

Ügynökségi képviselők:

 • Barnóth Zoltán (GroupM)
 • Erős Attila (Fastbridge)
 • Nagy Tamás (PHD Hungary)
 • Novák Péter (Dentsu Aegis Network Hungary)

Média oldali képviselők:

 • Dudás Gergely (R-Time ügyvezető/RTL Magyarország kereskedelmi igazgató)
 • Gerentsér Imre (Ringier Axel Springer)
 • Lengyel András (Atmedia)
 • Németh Iván (Ads Interactive)
 • Somogyi Péter (Evomedia)
 • Zalai Ágnes (Centrál Médiacsoport)
 • Ziegler Gábor (CEMP SH)

Tevékeny időszakot zárhatott le a DKT, az új módszertan bevezetésével lezárul a Máth András elnök vezetésével megvalósított közel kétéves tenderfolyamat, de természetesen további feladatok vannak még előttünk. Legyen ez akár az adatvagyon programmatic ökoszisztémában való hasznosítása vagy a közelgő adatvédelmi szabályozás lekövetése. Köszönöm a tagok bizalmát és számítok az erős elnökség támogatására.

– mondta el Sopov István, a DKT elnöke.

A most bevezetett forradalmi újításnak köszönhetően az online szakemberek az egy hónapos várakozás helyett akár már másnap hozzáférhetnek a közönségadatokhoz. A változások gyorsabb lekövethetősége, a rugalmasabb struktúra kezelés, jóval nagyobb flexibilitást biztosít a kiadóknak. Az OverNight módszertan azonban a napi adatszolgáltatáson túl is számos fejlesztést foglal magába. A sokkal pontosabb valós felhasználó (Real User) és eltöltött idő (Active Time) mérés a piac számára magasabb minőségű adatokhoz való hozzáférést tesz lehetővé

– tette hozzá Ambruszter Géza, a Gemius Hungary ügyvezetője.

Robert Redeleanu
Új szerepben a UPC Magyarország vezérigazgatója
Robert Redeleanu áprilistól Magyarország mellett Lengyelországban is ellátja a vezérigazgatói feladatokat, a román UPC irányítását azonban leadja.

Kiemelt kép: Sopov István, a DKT új elnöke. fotó: archív

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research. / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.