Média

Új elnök a DKT élén, indul az új webes mérés

Sopov István, Adaptive Media, az IAB Hungary új elnöke
Sopov István, Adaptive Media, az IAB Hungary új elnöke
A Digitális Közönségmérési Tanács taggyűlése új elnököt és tisztségviselőket választott a szervezet 12 tagú vezetésébe. Bejelentették azt is, indul az Overnight, a napi közönségadat-mérés.

A Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) február 12-én megtartott tisztújító taggyűlésén a tagság egyhangúan támogatta a Gemius napi adatszolgáltatásának (OverNight) március elsejei indítását, továbbá frissítette a szervezet vezetésének összetételére vonatkozó szabályozást és megválasztotta az új tisztségviselőket. A DKT új elnököt és tisztségviselőket választott a szervezet 12 tagú vezetésébe. A szervezet új elnöke Sopov István (Adaptive Media), aki Máth Andrást váltja a DKT elnöki székében – jelentette be a DKT pénteken.

Mi a DKT?

A DKT a magyar digitális ipar főbb képviselői által irányított iparközi szervezet (JIC), melynek fő célja, hogy az által megbízott mindenkori adatszolgáltató kutatócég eredményeit a felhasználók felé szállítsa, az ő érdekeit képviselje. A DKT a 15 év feletti lakosságnak a magyarországi digitális médiumok web, mobil (app és web), táblagépes és videós tartalmainak és közönségmérésének elkészítésével foglalkozott. A szervezet mintegy 55 média, ügynökség és kutató tagját szolgálja ki.

Az elnökség tagjai lettek:

Ügynökségi képviselők:

  • Barnóth Zoltán (GroupM)
  • Erős Attila (Fastbridge)
  • Nagy Tamás (PHD Hungary)
  • Novák Péter (Dentsu Aegis Network Hungary)

Média oldali képviselők:

  • Dudás Gergely (R-Time ügyvezető/RTL Magyarország kereskedelmi igazgató)
  • Gerentsér Imre (Ringier Axel Springer)
  • Lengyel András (Atmedia)
  • Németh Iván (Ads Interactive)
  • Somogyi Péter (Evomedia)
  • Zalai Ágnes (Centrál Médiacsoport)
  • Ziegler Gábor (CEMP SH)

Tevékeny időszakot zárhatott le a DKT, az új módszertan bevezetésével lezárul a Máth András elnök vezetésével megvalósított közel kétéves tenderfolyamat, de természetesen további feladatok vannak még előttünk. Legyen ez akár az adatvagyon programmatic ökoszisztémában való hasznosítása vagy a közelgő adatvédelmi szabályozás lekövetése. Köszönöm a tagok bizalmát és számítok az erős elnökség támogatására.

– mondta el Sopov István, a DKT elnöke.

A most bevezetett forradalmi újításnak köszönhetően az online szakemberek az egy hónapos várakozás helyett akár már másnap hozzáférhetnek a közönségadatokhoz. A változások gyorsabb lekövethetősége, a rugalmasabb struktúra kezelés, jóval nagyobb flexibilitást biztosít a kiadóknak. Az OverNight módszertan azonban a napi adatszolgáltatáson túl is számos fejlesztést foglal magába. A sokkal pontosabb valós felhasználó (Real User) és eltöltött idő (Active Time) mérés a piac számára magasabb minőségű adatokhoz való hozzáférést tesz lehetővé

– tette hozzá Ambruszter Géza, a Gemius Hungary ügyvezetője.

Robert Redeleanu
Új szerepben a UPC Magyarország vezérigazgatója
Robert Redeleanu áprilistól Magyarország mellett Lengyelországban is ellátja a vezérigazgatói feladatokat, a román UPC irányítását azonban leadja.

Kiemelt kép: Sopov István, a DKT új elnöke. fotó: archív

Ajánlott videó

Olvasói sztorik