Média
SSUCv3H4sIAAAAAAAEAJ2RTW7DIBCF95V6B4u1LTnGcUKvEnUxhrE7CjEV4FRV5LuXH1tiXbHhfcODecPr/a2q2AiOJPuoXlEFTVqvzlvwZJaA23rnqMgbS6AjjGxLFeY8+NWhi1fsSILHOZzNcPcf79yyro5CKgZHKDFWF8ytY2IH2up/O/Pm84gCMy7yNzVcBLGoEXKQWz7K7j8e7aOM9iSFptCwKjJFyqeRoKOBFzd/W5K0zIXN+C+05cTCyM2jAIvxqZM9GFNhpFGeeFiiG4araLngfcfZ8Q1G3kmVvZKKDjGdR45D1wyCX5q+nboGEKG5qvHSojxBf57CpLY/5FTPzQ4CAAA=

Megmagyarázta a Class FM kizárását a Médiatanács

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 02. 22. 08:58

Korábban a témában:

Mint arról tegnap elsőként beszámoltunk, az Andy Vajnához közeli Hold Reklám Kft.-é lehet a Class FM által korábban használt országos kereskedelmi frekvencia, miután a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t kedden kizárta a rádiós pályázatból a Médiatanács, így pedig csak a Hold Reklám Kft. maradt egyedüli pályázó. (A Hold Reklám Kft.-t tulajdonló cég néhány hónapja még Andy Vajna kormánybiztos nevén volt, a cég jelenlegi tulajdonosa pedig az a Bakai Mátyás, aki a Rádió 1-nek volt a társügyvezetője Andy Vajna mellett, a Hold Reklám Kft. pedig jelenleg is a Rádió 1 hálózatos partnere. A kft. egyébként a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB Banktól kapott hitelt.)

Nem megfelelő üzleti terv

A Médiatanács csütörtök délelőtt adott magyarázatot a fejleményre. Közleményükben azt írják, az Advenio Zrt. nem megfelelő üzleti tervet nyújtott be, mert az üzleti terve nem megfelelő számításon alapult, az nem felelt meg a pályázat kiírásának, és ezt a hiánypótlási határidőn belül nem korrigálta megfelelően.

Az Advenio Zrt. azonban még bírósághoz fordulhat, és a Médiatanács azt ígéri, ha a cég ezt megteszi, ezúttal fel fogja függeszteni a pályázati eljárást, és meg fogják várni a bíróság döntését. (Korábban, a pályázati eljárás folyamán az Advenio Zrt. már bírósághoz fordult, de akkor a döntést nem várta meg a grémium, ahogy eleve a pályázat kiírásával sem várták meg a folyamatban lévő, a testület elleni perek lezárultát.)

Bakai Mátyás
Eldőlni látszik, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót
A Médiatanács kizárta az országos pályázatból a Class FM-et. Bakai Mátyás, a pályázaton egyedül maradó kft. tulajdonosa néhány hónapja még Andy Vajnának dolgozott, sőt a cég jelenleg is a Rádió 1 partnere.

A testület azt is bejelentette, hogy valóban összekapcsolódhat a budapesti Rádió 1 – Andy Vajna cége –  február 26-tól a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz és a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciákat használó Sirius Rádióval. A rádiók nevet is váltanak, ezután Rádió 1 Sirius és 88,2 Rádió 1 néven folytatják a sugárzást. Hogy a Sirius Rádió összekapcsolódik a Rádió 1-gyel, az egyébként már hetekkel ezelőtt kiszivárgott, sőt a rádió már azelőtt promózta ezt, hogy az ezt engedélyező médiatanácsi ülésre, a hivatalos döntésre sor került volna.

Eger, 2016. május 26.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos (j) és Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója (b) a IV. Music Hungary konferencián az egri Bolyki pincészetben 2016. május 26-án.
MTI Fotó: Komka Péter
Andy Vajna előre tudja, mit dönt a Médiatanács?
A Sirius Rádió frekvenciáival bővít a kormánybiztos Rádió 1 hálózata. Már mennek az összekapcsolódást beharangozó promók, pedig még nincs is engedély a Médiatanácstól az összekapcsolódásra, sőt ez még napirendi pontként sem szerepelt.

Pénzt kap a Mészáros Lőrinc-közeli Gong Rádió és Vajna szövetségesei is

A Médiatanács arról is határozott a héten, hogy harminc sikeres pályázattal kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádiók összesen 84,1 millió forintot kapnak a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programja hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának 2017-es negyedik fordulójában. Hírműsor kategóriában eredményesen pályázott az egri FM7 Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a fővárosi Klubrádió, a Sárvár Rádió, a szegedi Rádió 88, a kecskeméti Gong Rádió, a debreceni és a komlói Rádió 1, a balassagyarmati Megafon FM, a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai Sirius Rádió, valamint a Rádió Szarvas. Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, az Európa Rádió kisújszállási és nyíregyházi adója, a tiszafüredi Tisza-tó Rádió, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskőrösi Kunság Rádió és a kalocsai KORONAfm100. Tematikus magazinműsorokat készíthet a tó keleti térségében fogható Balaton Rádió és a fővárosi Jazzy Rádió. Hírműsorok és szolgáltató magazinműsorok készítésére egyaránt támogatást kapott a Rádió 1 Sopron, a tatabányai Forrás Rádió és a szekszárdi Rádió Antritt.

Az ad hoc események azonnali, helyszíni forgatási munkálatainak támogatására kiírt Escher Károly-pályázaton a testület 960 ezer forintot ítélt oda a magyar fotótörténet nagy alakjáról, Brassaïról készülő dokumentumfilm egyik kulcselemének forgatásához. Az alkotást Borsody István rendezi, és a támogatásból a fotóművész nemrég fellelt jóbarátjával, a 95 éves, Párizsban élő Lengyel Attila zongoraművésszel készítenek interjút – áll a testület összefoglalójában.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.