Média

Felmondott az Echo TV hírigazgatója

echo tv
echo tv

A 24.hu értesülései szerint hétfőn beadta a felmondását Mentes Katalin, az Echo TV hírigazgatója. A döntés oka egyelőre hivatalosan nem ismert.

Mentes Katalinnak egyébként mostanáig az élettársa, Szikszai Péter is a csatornánál dolgozott vezérigazgató-helyettesként, de Szikszai a napokban a Farkas Boglárka vezérigazgatóval kialakult személyes konfliktusa miatt távozott a tévétől.

Kerestük az ügyben a médiavállalatot, hogy ki látja el a tévé szakmai felügyeletét Szikszai és Mentes távozása után, de a weboldalukon szereplő központi telefonszámaikon egyelőre csak egy hangpostarendszer fogadott bennünket. Most e-mailben is próbáljuk elérni a csatornát.  (Amennyiben további részletek derülnek ki a távozásokkal kapcsolatban, illetve választ kapunk, arról a későbbiekben még beszámolunk.)

A tévécsatorna egy éve került Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tulajdonába Széles Gábortól. Nemrég újult meg a tévé, nézettsége 0,5-0,6 százalék körül van.

Mentes Katalin 2015 márciusáig a Simicska Lajos érdekeltségében lévő HírTV Híradójának volt a főszerkesztője. Élettársához hasonlóan a G-nap után került az Echóhoz, vagyis amikor Simicska a „g” betűs jelzővel illette korábbi barátját, Orbán Viktor miniszterelnököt, de Mentes Katalinnak az Echo előtt még az MTVA-nál is volt egy kitérője szerkesztőként az M1 hírcsatornánál.

Császár Attila segít

Kiderült, ki veszi át a Híradó szakmai felügyeletét az Echo TV-nél. Úgy tudjuk, a csatorna vezetősége a 2006-os tévéostromot a HírTV-n forradalmi hevületben tudósító Császár Attilát kéri fel főszerkesztőnek, legalábbis ideiglenesen.

RTL Magyarország
Távozik az RTL Magyarország digitális igazgatója
Szabó András helyét Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketingigazgatója veszi át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik