Média

Határon túli tartalmakra is pénzt ad a Médiatanács

24.hu
24.hu

2017. 10. 27. 10:39

Korábban a témában:

25+5 millió forint keretösszegben pályázatot hirdetett eheti ülését követően a Médiatanács, mely online médiatartalmak gyártásának támogatására tervezi kiosztani az említett összeget. A pályázat során nem csak magyarországi, de a határon túli online közszolgálatinak minősített tartalmak gyártását is támogatni kívánják. A pályázat során multimédiás applikációk, installációk és virtuális kiállítások tervei is benyújthatók. Az összeg vissza nem térítendő támogatás, és azt a Magyar Média Mecenatúra Program keretében osztják ki. A cél a testület tájékoztatása alapján, hogy új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak váljanak elérhetővé az online médiaszolgáltatások kínálatában. A nyertes magyarországi pályázatok számára idén is 20 millió forint a pályázati keret, míg a határon túli pályázók számára 5 millió forintot különített el a Médiatanács. A kiírás értelmében egy pályázó maximum egymillió forinttal támogatható. A korábbi évekhez képest könnyítés, hogy a tartalom elkészítésére, az eddigi fél év helyett, kilenc hónap áll rendelkezésre. Feltétel, hogy a tartalom legalább egy évig hozzáférhető legyen az online felületen. A négykörös pályázati eljárás első fordulójára november 23-án délig lehet jelentkezni a médiahatóság weboldalán lévő ügyfélkapun keresztül, míg a pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információkat pedig ezen az oldalon tették közzé.

Hivatalosan is bejelentették a Vajna-cég kizárását Békéscsabán

A testület eheti üléséről szóló beszámolójában ezenkívül hivatalosan is bejelentették, amiről korábban már írtunk, hogy megváltoztatják korábbi döntésüket, és mégsem Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének, a Radio Plus Kft.-nek adják oda a máig pereskedés tárgyát képező békéscsabai 88,9 MHz kereskedelmi rádiós frekvenciát, hanem az azt több mint két évtizede használó, és a Médiatanácsot beperlő Interax Kft.-nek, a Rádió 1 Békéscsaba üzemeltetőjének. A Vajna-cég kizárásáról egyébként nem a 24.hu által feltárt hiányosságokra, hanem a Médiatanács ellen indított per alatt a Radio Plus Kft.-nél történt ügyvezetőváltásra hivatkozva született határozat.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Békéscsabai rádiós balhé: újra elakadt a Médiatanács elleni per
Hiába indult ma újra a per, amit a békéscsabai rádiósok a Médiatanács ellen indítottak. Ítélet törvényes határidőben már nem is lehetséges.

Zajlik a budapesti 101,6 MHz pályáztatása

A testület ezenkívül a  Budapest 101,6 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására indított eljárással is foglalkozott. A grémium elfogadta az egyedüli ajánlatot benyújtó Fontana Média Kft. hiánypótlását, és pályázati nyilvántartásba vette a pályázót.

Pert vesztett a Médiatanács, Andy Vajnáék elbukták a velencei frekvenciát
A bíróság szerint a Médiatanács kifejezetten súlyos törvénysértéseket követett el. Emiatt elbukja a kormánybiztos, illetve szövetségese a velencei rádiós frekvenciát.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.