Média
Fotó: 24.hu

Nagy változások a BonumTV-nél

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 28. 20:52

Korábban a témában:

Vasárnaptól, azaz október elsejétől az első magyar katolikus televízióadó, a BonumTV is megkezdi a HD formátumra való átállást, derül ki a csatorna honlapjáról.

A kisebb kábelszolgáltatók kérésére előreláthatólag 2019 végéig a HD mellett párhuzamosan megmarad az SD adás is, mivel így tudják gond nélkül elosztani a lekonvertált adást az előfizetők számára. A BonumTV honlapja alapján ősszel további újdonságokkal készülnek a nézők számára, országos tévépremierrel, új műsorokkal és új műsorvezetőkkel tervezik színesíteni programkínálatukat.

A BonumTV mostanában a TV2 kapcsán is többször szerepelt a hírekben. A napokban a Szemlélek blognak a csatorna vezetőjeként nyilatkozó Jakab Péter elmondása alapján ugyanis elég rosszul érinti őket, hogy több munkatársukat is elszipkázta Andy Vajna televíziója. Az SD-HD váltást egyébként pont az a Varga Attila hírszerkesztő ismertette a BonumTV adásában, akiről kiderült, napokon belül a TV2-höz igazol.

Fasisztázva és Fidesz-konyhát emlegetve vesztek össze a TV2 munkatársai
Újabb két ember távozik a Tényektől. Egyikük azután, hogy sokak előtt keményen összeveszett Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesével, Tóth Tamás Antallal és a Tények stábjának egyes tagjaival.

Katolikus tévé, nem egyházi tulajdonban

A 24 órában sugárzó Bonum TV egyébként nem a magyar római katolikus egyház tulajdonában van, hanem egy közhasznú nonprofit kft. működteti 2010 óta, melyet Jakab Péter magánszemély alapított. A Bonum műsorai Magyarország teljes területén, minden háztartásában foghatók a digitális földi sugárzású Antenna Hungária hálózatán, a MinDig TV Extra alapcsatorna kínálatában, valamint az Invitel, a PR Telecom, a HFC Network és a Gergi Háló nevű kábelszolgáltatóknál. Ezzel a Bonum a legnagyobb elérésű vallási csatornának számít Magyarországon.

A Bonum TV működését az NMHH Médiatanácsa is támogatja anyagilag. A tévét működtető kft.-nek a leadott pénzügyi beszámolója alapján a tavalyi évben 20,8 millió forint nettó árbevétele és 10,8 millió forint adózott eredménye volt. A cég tulajdonosa idén május óta Jakab Emőke berceli lakos, mivel Jakab Péter, a volt tulajdonos idén májusban átadta neki a tulajdonrészét, feltehetőleg azért, mert a cégnyilvántartás alapján Jakab Péter 2014-ben cégbírósági eltiltás alá került, így pedig már nem lehet vezető tisztségviselője és meghatározó tulajdonosa Magyarországon gazdasági társaságnak. Az eltiltás oka, hogy Jakab tulajdonosa volt a bírói kényszertörléssel 2014-ben megszüntetett, esztergomi székhelyű Az élet íze kft.-nek.

Az SD-HD váltás kapcsán néhány napja a Sony Pictures Television Networks céghez (SPTN) tartozó VIASAT3 csatorna is fontos bejelentést tett: a VIASAT3 is megkezdte műsorai továbbítását HD-ban. Igaz, ezzel az újítással egyelőre csak a UPC Magyarország kábelszolgáltató ügyfelei találkozhatnak.

viasat3
HD-ra vált a VIASAT3
Már mától nagyobb felbontásban, HD minőségben is fogható a Sony Pictures Television Networks legnagyobb hazai csatornája, a VIASAT3 az egyik kábelszolgáltatónál.
Fotó: Bielik István / 24.hu
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.