Média

Három helyi rádió ideiglenesen tovább szólhat

A Médiatanács eheti üléséről csütörtökön kiadott tájékoztatás alapján a grémium hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és a testület szeptember 14-től november 12-ig további 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciákkal kapcsolatban az azokat mostanáig működtető médiaszolgáltatóval.

rádió - fotó: thinkstock.com

A testület megtárgyalta továbbá a Rádió 96,3 Kft. kérelmét is a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciával kapcsolatban. A grémium úgy döntött, hogy a Fortuna Rádiót működtető vállalkozással, ugyancsak 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést kötnek.

A Médiatanács egyúttal módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület arra hivatkozva változtatta meg a már megjelent pályázati kiírást, hogy az

jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz., így a pályázók egyértelműen tájékozódhatnak a beadási kritériumokról.

A pályázati feltételek módosítása miatt kitolják a frekvenciapályázat beadási határidejét, ami így szeptember 28. helyett november 13. lesz.

Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

A Médiatanács egyébként két forgatási támogatást is megszavazott, összesen 2,4 millió forint értékben. A Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik