Média
vintage radio

Három helyi rádió ideiglenesen tovább szólhat

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 14. 10:33

Korábban a témában:

A Médiatanács eheti üléséről csütörtökön kiadott tájékoztatás alapján a grémium hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és a testület szeptember 14-től november 12-ig további 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciákkal kapcsolatban az azokat mostanáig működtető médiaszolgáltatóval.

Light wooden surface with microphone on white background with copy space. 3D Rendering

A testület megtárgyalta továbbá a Rádió 96,3 Kft. kérelmét is a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciával kapcsolatban. A grémium úgy döntött, hogy a Fortuna Rádiót működtető vállalkozással, ugyancsak 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést kötnek.

A Médiatanács egyúttal módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület arra hivatkozva változtatta meg a már megjelent pályázati kiírást, hogy az

jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz., így a pályázók egyértelműen tájékozódhatnak a beadási kritériumokról.

A pályázati feltételek módosítása miatt kitolják a frekvenciapályázat beadási határidejét, ami így szeptember 28. helyett november 13. lesz.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

A Médiatanács egyébként két forgatási támogatást is megszavazott, összesen 2,4 millió forint értékben. A Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.