Média
Lakinger József, az SPTN távozó regionális brandigazgatója

Távozik Lakinger József a Sony Pictures Television Networkstől

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 08. 14:53

Korábban a témában:

Elhagyja az AXN és Viasat-csatornákat, valamint a Sony-csatornákat működtető Sony Pictures Television Networks (SPTN) céget a vállalat regionális brandigazgatója – tudta meg a 24.hu.

A távozó Lakinger József 2015 óta volt az SPTN regionális márkáiért felelős márkaigazgatója, e minőségében ő felelt a televíziós csatornák teljes márkakommunikációjáért, a csatornák márkaismertségének növeléséért, illetve ő felügyelte a tévétársaság kutatási osztályát is.

Úgy tudjuk – és ezt az SPTN is megerősítette -, Lakinger maga kezdeményezte a munkaviszonyának megszüntetését.

Lakinger régi motorosnak számít a televíziós márkák kommunikációjában:  az SPTN előtt a többek között a Music Televisiont és a Comedy Centralt is működtető Viacom médiavállalatnál (VIMN) volt a kelet-európai régió marketing és kreatív igazgatója, ami mellett a régiós Nickelodeon márkafejlesztési igazgatói posztot is betöltötte. A szakember ezt megelőzően a Vaterát működtető allegroup.hu Kft (a korábbi Vatera.hu Kft.) marketingigazgatója volt, illetve 2004-től a UPC Magyarország kábelszolgáltató kommunikációs területén dolgozott.

Kerestük az ügyben az SPTN-t is, ahol közölték, Lakinger munkavállalói rendes felmondással távozik, a területét szeptember 15-ig irányítja. Válaszukban felidézik, hogy a szakember nevéhez fűződik több díjnyertes (Promax és Effie díjas) régiós kommunikációs kampány, az AXN újramárkázása, valamint az AXN Black és White újrapozicionálása Sony csatornákként.  Lakinger József távozását követően további intézkedésig a marketing, PR, digitális, kutatási és kreatív osztályok munkáját az egyes területek vezetői irányítják.

Szintén az SPTN-nel összefüggő tegnapi információ, hogy nemrég magyar regionális programigazgató-helyettest nevezett ki a Sony Pictures Television Szabó Balázs személyében. Ez a pozíció korábban nem létezett a cégcsoportnál.

Szabó Balázs, az SPTN regionális programigazgatója
Magyar programigazgató-helyettest nevezett ki a Sony Pictures Television Networks
Eddig nem létezett a programigazgató-helyettesi pozíció, melyre Szabó Balázst kérte fel az SPTN.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.