Média
Budapest, 2013. március 19. Szöllősi Györgyi televíziós műsorvezető az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Elmúlt 8 év – indul a HírTV új műsora Szöllősi Györgyivel

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 06. 15:49

Szöllősi Györgyi, a választásokig jelentkező sorozat házigazdája elmondta egy interjúban, mire lehet számítani az új műsorban, és hogy még sosem találkozott Simicska Lajossal.
Korábban a témában:

Új műsort indít indít a Simicska Lajos (az elmúlt 8 év első felében még kormánykedvenc, a harmadik Orbán-kormány idején viszont már kifejezetten a kormány ellenségévé vált) nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó HírTV Elmúlt 8 év címmel. A műsor voltaképpen egy választási sorozat lesz – derül ki abból az interjúból, melyet az új műsort vezető Szöllősi Györgyivel készített a szintén Simicska-érdekeltségben lévő Heti Válasz. A holnap megjelenő beszélgetés valasz.hu-n leközölt előzetesében Szöllősi arról beszél, hogy nem kormánygyalázó propagandaműsor van szó. Azt is mondta, a műsor nyomtatásban megjelenő hirdetéseivel, melyben Orbán Viktort ronda bálnaként ábrázolják, nem is ért egyet.

Arra, hogy az új műsorban nekimegy-e majd a kormánynak, hiszen a cím az interjú készítőjének véleménye szerint erre utal, Szöllősi azt mondta,

a cím jó és találó, a műsor célja ettől függetlenül nem az, hogy nekirontson a kormánynak.

Az interjú készítőjének arra a kérdésére, hogy rendben van-e, hogy a műsort reklámozó plakáton a hét évvel ezelőtti jóképű, nagyobbal pedig a mai, bálnafejűnek, rondának mutatott Orbán látható, Szöllősi Györgyi azt mondta, a műsor nem erről fog szólni, neki pedig sem a műsor címébe, sem pedig a hirdetéseibe nem volt beleszólása, sőt nem is látta azokat megjelenés előtt. Hozzátette, neki nem dolga ezért felelősséget vállalni, mivel a szerkesztőknek a műsor tartalmáért kell felelősséget vállalniuk. Szöllősi az újságíró unszolására azonban végül mégis hajlandó volt elárulni, hogy a plakát nem tetszik neki és le is cserélné, sőt amikor hirdetésként akarták közzétenni, a Heti Válasz jelezte is fenntartásait. Ám Szöllősi szerint nem ez a lényeg, hanem hogy miről szól a műsor. Erről azt mondta:

Mérleget vonunk, tehát nem tévesztjük szem elől a mérleg egyik serpenyőjét sem

Szóba került Simicska Lajos is, akiről Szöllősi azt mondta, soha életében nem találkozott még vele, és bár tulajdonosa a tévének, de nem főnöke, nem is szól bele az adásokba. Szöllősi arra a felvetésre, hogy  nemrég megszorongatott egy hírTV-s műsorban egy jobbikos képviselőt, és emiatt az egyik portál azt feltételezte, hogy a Jobbikkal szimpatizáló Simicska tévéjében problémája lehet, azt mondta, olyannyira nincs jgy, hogy épp most kapja ezt az új műsort.

Visszatekintés, kommentár nélkül

A HírTV weboldalára is épp ma kerültek fel a műsorral kapcsolatos előzetes információk és egy előzetes videó. Ez alapján az Elmúlt 8 év a jövő áprilisi országgyűlési választásokig a harmadik Orbán-kormány tevékenységéből mutat majd be fontosabb fejezeteket, kiválogatva a politika és a hétköznapi élet alappilléreit, vagyis azokat a bejelentéseket, ígéreteket, amelyek 2010-től a szerkesztők szerint a legjobban befolyásolták Magyarországot. Értékelések nélkül megmutatják, mi történt 2010 óta itthon az egészségügyben, az oktatásban, a külpolitikában, a gazdaságban, és hogy volt-e például elszámoltatás. A műsor főszerkesztője D. Bányász Gergő lesz, felelős szerkesztője Kovács Gábor.

A műsor vasárnaponként 21:05-kor jelentkezik majd friss adásokkal, valamint megismétlik szerdán 23:05-kor, csütörtökön 09:05-kor és szombaton 08:05-kor.

Kökény-Szalai Vivien
Államilag támogatott díjat kaptak a TV2 hírműsorai
Kökény-Szalai Vivien, Andy Vajna csatornájának hírigazgatója a Parlamentben, az Országgyűlés alelnökétől vehette át a Miniszterelnökség által is támogatott Magyar Termék Nagydíjat.
Kiemelt kép: Szöllősi Györgyi televíziós műsorvezető. MTVA Fotó: Zih Zsolt  (archív)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.