Média

Kibővült az Index.hu Zrt. igazgatósága

Szombathy Pál 2008 októberében. fotó MTI Fotó: Beliczay László
Szombathy Pál 2008 októberében. fotó MTI Fotó: Beliczay László

Szombathy Pál bekerült negyedik igazgatósági tagnak az Index.hu Zrt. igazgatóságába – derül ki egy, a hírportálon tegnap késődélután megjelent közleményből. Szombathy Pálon kívül dr. Bodolai László ügyvéd (az Index jogásza), a Simicska Lajos cégeinek jogi képviselőjeként is ismert dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd és Kereszty Gábor televíziós szakember (korábban TV2, majd ProSieben.Sat1) tagja a portált működtető cég igazgatóságának.

Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke egyébként változatlanul Bodolai László maradt, aki egyébként a portált idén április 20. óta tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora is.

Szombathy korábban a Magyar Hírlap és a zona.hu volt főszerkesztője volt

Szombathy Pál az ELTE BTK történelem szakán diplomázott, jelenleg 48 éves, újságíró. Karrierje 1992-ben a Magyar Hírlapnál kezdődött, majd a Magyar Televíziónál folytatódott különböző beosztásokban: többek között volt belpolitikai főszerkesztő és A Hét című hírháttérműsor főszerkesztője, de egy időben vezető szerkesztő is volt a köztévében. 1999-ben aztán újra a Magyar Hírlapnál kötött ki, sőt 2003-tól ő lett a lap főszerkesztője. Ám miután a laptól megvált Jürg Marquard svájci médiamágnás, majd 2005-ben megvált az újságot Marquardtól átvevő svájci Ringier kiadó is, az újság kiadásai jogai egy köztes szereplő után végül Széles Gábor jobboldali médiavállalkozóhoz kerültek. Széles alighogy tulajdonos lett, a korábban liberális lap hangvételét jelentősen megváltoztatta, és Szombathy karrierje is befejeződött az újságnál egy éven belül. Szombathy nem sokkal később zona.hu néven internetes szerkesztőséget alapított, ám a site nem bizonyult sikeresnek és 2008-ban megszűnt. Szombathy egyébként jelenleg is a DigiSport televíziós sportcsatorna reggeli műsorvezetője, de egy időre korábban az MTV-hez is visszatért, illetve az ATV-n is látható volt régebben.

Az Index.hu idén április 20-án került a mostani tulajdonos, a Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonába. Erre azután került sor, hogy a Magyar Nemzetben és a HírTV-ben is tulajdonos Pro-Ráta Zrt. – ez a vállalkozás Simicska Lajos üzleti érdekeltsége – lehívta a portált korábban tulajdonló Spéder Zoltánnal 2014 februárjában kötött szerződésben biztosított opciós jogát, majd a Simicska-cég azonnal továbbadta az Indexet az alapítványnak.

Az Index 2013-ban kinevezett főszerkesztője, Dudás Gergely idén májusban, néhány héttel a tulajdonosváltás nyilvánosságra kerülése után távozott, a helyét Tóth-Szenesi Attila vette át, akit 100 százalékos szavazati aránnyal, 92 százalékos részvételi arány mellett választottak meg a szerkesztőség tagjai. Épp tegnap írtuk meg azt is, hogy új főszerkesztő-helyettese is van a portálnak Miklósi Gábor személyében.

Az index.hu a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) idén júniusi adatai alapján a hatodik leglátogatottabb hazai weboldal volt, a rangsorban a blog.hu, az origo.hu, a 24.hu, a jofogas.hu és az nlcafe.hu előzte meg a 15 évesnél idősebb (15+) internetezők körében.

Új főszerkesztő-helyettest nevezett ki az Index
Kárpárti Márton és Haász János mellé Miklósi Gábor került harmadiknak.
Felelős szerkesztő távozik az Origótól
Ezúttal a négy felelős szerkesztő egyike, az egykori faktoros Németh Róbert döntött a távozás mellett.
Változik az ATV kínálata - Nem folytatódik Havas Henrik „angyalos” műsora
Ezenkívül újra lesz Húzós, és beolvad a Csatt az Egyenes Beszédbe. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese az okokat is elmondta a 24.hu megkeresésére.

Kiemelt kép: Szombathy Pál 2008 októberében. Fotó: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik