Média

Ingyen lesz fogható Vajna mesecsatornája

A Kiwi TV logója
A Kiwi TV logója

Az állami tulajdonú műsorszóró vállalat, az Antenna Hungária Zrt. Andy Vajna kormánybiztos tévétársaságával, a TV2 Média Csoporttal kötött megállapodás alapján négy héten át ingyen, azaz kódolatlanul lesz fogható Magyarországon a Kiwi TV nevű műsorcsatorna a Mindig TV nevű, tető- vagy szobaantennával elérhető digitális földfelszíni tévés rendszeren.

A tájékoztatás alapján a csatornanyitásra július 3. és 30. között kerül sor. Körülbelül 750 ezer háztartásban válik így elérhetővé a gyerekcsatorna. Az említett időszakban olyan műsorokkal várják az ifjú nézőket mint a Kung Fu Panda, a Lorax, a Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával, a Rio 1-2 és a Hókirálynő.

A Kiwi TV a D jelű, országos lefedettségű multiplexen lesz fogható a 45. programhelyen. A vétellel kapcsolatos részletes információk a www.mindigtv.hu oldalon olvashatók. Ha valakinél nem lenne elérhető a csatorna, de mégis szeretné befogni, egy automatikus újrahangolással próbálkozzon a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken, mielőtt az Antenna Hungária ügyfélszolgálatától próbálna segítséget kérni.

A TV2 mesecsatornája tavaly decemberben kezdte meg a tesztsugárzását, és bár azóta több kábelszolgáltatóhoz is bekerült, a Kiwi TV a Nielsen Közönségmérés adatai alapján egyelőre nem tudott bekerülni az 50 legnézettebb tévécsatorna közé, a múlt héten átlagos közönségaránya így egészen biztosan 0,3 százalék alatt, 0,1 százalék körül mozgott a 4 éveseket vagy annál idősebbeket magába foglaló teljes lakosság (4+) körében.

Egyébként a UPC Directnél is kódolatlan időszakot tartanak, szintén mesecsatornákat nyitnak ki. Vagyis úgy tűnik, az idei nyár a mesecsatornák harcáról is szól a tévés piacon.

A Kiwi a júliusi csatornanyitást követően ismét csak fizetős formában lesz elérhető a földfelszíni rendszeren.

távirányító ()
Sorra kinyitja a gyerekcsatornákat a UPC Direct
Holnaptól szeptember 30-ig minden hónapban legalább egy gyermekcsatorna műsorkínálatát kódolatlanná teszi a UPC Direct műholdas szolgáltató.
Andy Vajna zöld lámpát kapott, kormányközeli konkurense pirosat
Megkapta az engedélyt a kormánybiztos, hogy az általa felvásárolt fehérvári és mosonmagyaróvári rádió összekapcsolódjon a Rádió 1 hálózattal. A szintén kormányközeli hátterű Regionális Rádió Kft.-t viszont kizárták a fehérvári frekvenciáért folytatott küzdelemben.
A Moziverzum tévécsatorna logója
Román engedélyt kapott Vajna legújabb tévécsatornája
Hamarosan indul a kormánybiztos Moziverzum elnevezésű filmcsatornája. Román joghatóság alá jegyezték be, de Magyarországra is irányul majd a sugárzás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik