Média

Stohl Andrással, Pataki Zitával és Janklovics Péterrel folytatódik a Morning Show a Class FM-en

Megújult formában indul a Morning Show csütörtöktől a már csak webrádióként működő Class FM-en - jelentették be online sajtótájékoztatón, ahol egyéb Class-témák is szóba jöttek, köztük a tulajdonosra vonatkozó cégbírósági eltiltás és a webrádió hallgatottsága.

Online sajtótájékoztatón jelentette be pár perccel ezelőtt a tavaly november óta már csak webrádióként fogható Class FM, hogy holnaptól Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter műsorvezetésével megújult formában tér vissza a Morning Show című műsor. A műsor minden hétköznap reggel 6-tól 10 óráig lesz hallható a classfm.hu-n. Ehhez ugyan valamilyen internetelérésre van szükség, de Földes Ádám vezérigazgató szerint a reggeli műsorral így is sokakat meg tudnak majd szólítani, mivel van egy csomó ingyenes WiFi pont az országban, illetve ma már viszonylag fejlett az internetes infrastruktúra, és lehet online rádiózni mobiltelefonnal is. Ennek érdekében applikációfejlesztésre készülnek.

Stohl András az online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a műsor teljesen más lesz, mint amit az emberek eddig megszoktak, ugyanis nagyon erősen fókuszálnak majd a hallgatókra. Olyan témákkal foglalkoznak majd, ami a hallgatónak fontos. Ennek érdekében előzetes kutatást is készítettek, illetve az egész nagyon interaktív lesz.  A műsor alapvető célja és küldetése, hogy gazdagítsa és jobbá tegye az életet, és olyan formában, hogy valahonnan valahová el akarnak jutni, tehát legyen egy üzenete.

A műsort nyereményjátékkal is összekötik – ez már Földes Ádám vezérigazgató szavaiból derült ki.

Többen hallgatják, mint mások állítják, de nem tudni, mennyi az annyi

Földestől egyébként többen is megkérdeztük, hogy mekkora jelenleg a csak online fogható Class FM hallgatottsága, illetve mire számítanak a reggeli műsor beindításával. A választ először a három műsorvezető igyekezett elviccelni azzal, hogy a családtagjaikra mindenképpen számítanak. Földes Ádám vezérigazgató már komolyabban vette a kérdést, de ő sem adott pontos választ, mondván:az internetes hallgatottságmérés problémás, hiszen például egy bevásárlóközpontban egyetlen internetes címről szól az adás, ami egy hallgatónak számít. De szerintük jóval nagyobb hallgatottságról van szó, mint amit egyes piaci szereplők, azaz a konkurenseik sugalmaznak.A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy az internetes hallgatottságmérésben fejlesztések lesznek, és akkor érdemes lesz a számokat közzétenni.

Arra a kérdésre, hogy ha nem tudják, mennyien hallgatják pontosan az adást, hogyan tudnak hirdetői bevételekre szert tenni, és ezáltal biztosítani a műsorgyártás költségeit, Földes Ádám főleg azt hangsúlyozta, hogy egy kutatás szerint a Class FM az egyik legismertebb médiamárka, hiszen az ország lakosságának 96%-a ismeri. Ezzel szerinte a hirdetők is tisztában vannak, és szerencsére sok helyen, bevásárlóközpontban, étteremben, más közösségi helyeken hallják az adást.

Nem probléma McNutt eltiltása

Szóba hoztuk korábbi cikkünket is, amiben megírtuk, hogy a cégbíróság 5 évre eltiltotta a rádiót tulajdonló John McNuttot cégvezetéstől, valamint attól, hogy meghatározó tulajdonosa legyen vállalkozásoknak. McNutt ott ült ugyan a sajtótájékoztatón, de helyette Földes Ádám vezérigazgató válaszolt. Azt mondta, McNutt eltiltása nem okoz problémát, hiszen Földes irányítja a céget, nem McNutt.

Az FM-transzmiterre még várni kell

Az Index kérdésére előjött az is, hogy egy tavaly novemberi interjúban McNutt ingyenes FM-transzmittereket ígért, amivel hallgatni lehet a rádiót autózás közben is, mezei autórádióval. Erre már McNutt válaszolt, azzal hogy a transzmittereket regisztrálni kell, engedélykötelesek, ezért húzódik a dolog.

Morning Show versus Reggeli Show

A 24.hu azon kérdésére is McNutt válaszolt, hogy hogy áll a Morning Show és az időközben a Rádió 1-re átigazolt és ott Reggeli Show címmel műsort vezető Sebestyén Balázsék közötti jogvita. Azt mondta, a válasz nagyon egyszerű, McNutté a Morning Show védjegy. Többet ehhez nem kívánt hozzáfűzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik