Média

Az Origo vezető címlapszerkesztője is távozik

Nyugdíjba vonul Zsadon Béla, az Origo vezető címlapszerkesztője – tudta meg a 24.hu.

Szerdán délután telefonon értük utol Zsadon Bélát, de nem kívánt a távozásról többet elmondani. Mindössze annyit mondott, hogy megöregedett. Arra, hogy van-e összefüggés a távozása és aközött, ami az Origónál az elmúlt napokban történt, annyit mondott, “no comment”, azaz nem kívánja kommentálni.

A 64 éves Zsadon Béla az Origo előtt az Indexnél dolgozott olvasószerkesztőként. 2014-ben csatlakozott az Origo Mediához.

A nyugdíjba vonulás egyébként pont akkor történik, amikor már így is 2 nap alatt 3 felmondás volt az Origónál. Felmondott a Tévé és a Fotó rovat egy-egy munkatársa, sőt a szerkesztőségi asszisztens is beadta a felmondólevelét. Vajda Judit, a tévé rovat munkatársa azért, mert nem szeretne egy légkörben dolgozni olyanokkal, akik a Gulyás Mártont lejárató hecckampánynak részeseivé váltak. A Fotó rovatnál Ostyáni János pedig azért megy el, mert a Hősök terén tartott múlt heti civiltüntetéskor az Origo a vélhetően a közeli Fidesz-székházból készített, tisztázatlan eredetű fotóra cserélte a kapcsolódó hírben a képet.

Gulyás Márton ma rögtönzött videóüzenetben fejezte ki szolidaritását a Tévé rovattól távozó Vajda Judittal, amiért annak ellenére mondott fel az Origónál, hogy nincs hová mennie egyelőre. Ez szerinte súlyos lépés, pláne a mai médiapiaci környezetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik