Média

Győri egyetemmel szövetkezik az állami műsorszóró

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 04. 13. 16:53

A Széchenyi István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az Antenna Hungária.
Korábban a témában:

A ma aláírt megállapodás a hallgatókkal, oktatással, kutatási projektekkel és egyetemi rendezvényekkel kapcsolatos együttműködés részeként az Antenna Hungaria támogatja a BSc, MSc és PhD hallgatók szakirányú továbbképzését, hozzájárul a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítéséhez a műsorszórás, távközlés, távközlés-informatika és streaming területén. Az AH tevőlegesen részt vesz a hallgatók gyakorlati képzésében, valamint az egyetemen működő tudományos diákköröket is be kívánja vonni a szakmai munkájába.

Célul tűzték ki az AH diplomás szakember-utánpótlásának biztosítását is.  Az együttműködés keretében az Antenna Hungaria anyagi támogatásával lehetőség nyílik hallgatói ösztöndíjak alapítására.

A megállapodás tartalmazza az AH és a Széchenyi István Egyetem közös kutatási tevékenységeinek főbb területeit, melyek például a vezeték nélküli szolgáltatások, különösen a digitális és analóg műsorszórás, a multimédiás szolgáltatások, illetve távközlési kommunikációs hálózatok.

Az oktatási célkitűzések között szerepel a digitális műsorszórással kapcsolatos kurzusok tematikájának, tananyagának folyamatos fejlesztése, szakdolgozati, diplomamunka és doktori témák kidolgozása, a hallgatók szakirányú továbbképzése, illetve a hallgatók szakdolgozat- és diplomamunka témái minőségének javítása, spektrumának szélesítése, a dolgozatok színvonalának és gyakorlati alkalmazhatóságának növelése, ennek érdekében vállalati szakemberek bevonására kerül sor az oktatásba.

A műsorszóró vállalat vállalta továbbá, hogy szakmai és anyagi támogatást biztosít a Széchenyi István Egyetemen megrendezendő  Távközlési Világnap, valamint a hallgatók elhelyezkedését segítő állásbörze rendezvényeihez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.