Média

Elindult a Dunántúli Napló kirúgott munkatársainak oldala

Szabad Pécs
Szabad Pécs

Március végén megírtuk, hogy összefognak a Dunántúli Napló kirúgott munkatársai és új lapot indítanak.

Az új hírportál Szabad Pécs néven indult el, a szerzők között szerepel Katus Eszter és Babos Attila, akik kilenc, illetve több mint tíz évig a Dunántúli Napló munkatársai voltak. A harmadik tag Nimmerfroh Ferenc.

A Szabad Pécs ezen a linken érhető el.

Babos Attila korábban a 24.hu azon kérdésére, hogy miből akarják majd az oldal működését finanszírozni, annyit mondott, hogy támogatókat keresnek, de

kizárólag olyanokat, akik nem kívánnak beleszólni a szakmai munkába, pláne nem szeretnének bármiféle politikai irányvonalat megszabni.

Éppen ezért szeretnének közösségi finanszírozást is indítani. Vagyis az olvasóik támogatására is számítanak.

A mostani indulás kapcsán újra utolértük Babos Attilát, aki azt mondta, az oldalt a mostani állapotában még inkább csak blognak nevezné, de hamarosan hírportálként is megkezdik a működést. Hozzátette:

az elmúlt három hét már bizonyította, hogy óriási igény van a független sajtóra és van bizalma az olvasóknak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több újságírót is elküldtek az Új Dunántúli Naplótól decemberben, nem sokkal azután, hogy az Opimus cégen keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe került  a Magyarországon megjelenő megyei napilapok körülbelül kétharmadát kiadó Mediaworks Hungary Zrt. médiavállalat, ahol szinte rögtön a tulajdonosváltás után nyolc megyei napilap, köztük az Új Dunántúli Napló élén főszerkesztő-váltásra is sor került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik