Média

Vészesen fogyatkoznak a TV2 nézői

Tegnap este például már ötször többen nézték a konkurens RTL Klubot.

A kedd esti eredmények láttán tulajdonképpen még vissza is sírhatja a TV2 igazgatósága a hétfő esti, szintén gyatra eredményeket, amikor a 18-49-es korosztályban mindössze 5,2 százalékos közönségarányt tudtak felmutatni.

Tegnap ugyanis este még rosszabb számokat produkáltak: mindössze 4 százaléka az éppen televíziózó háztartásoknak választotta a 18-49-es korosztályban Andy Vajna főcsatornáját, miközben a rivális RTL Klub 20,9 százalékkal több mint ötször nagyobb nézőszámot tudott felmutatni.Ennél is érdekesebb, hogy a TV2 az 5,5 százalékot elérő Cooltól és a 6,1 százalékot elérő Film+ tematikus csatornától is kikapott. Sőt nem sok híja volt (mindössze 0,2 százalék), hogy az RTL II-től is kikapjanak.

Az adatokra egyébként a comment:com blogon lettünk figyelmesek, mely azt is lekérte, hogyan alakult a mezőny a TV2 által kommunikált 18-59-es korosztályban. Hiszen ismert, hogy Vajnáék 50 feletti nézőkre vonatkozó adatokkal bővített nézettségi mutatói egy kicsivel jobbak szoktak lenni, mint 18-49-ben. Azonban itt sem sokkal jobb a helyzet: hétfőn 6,6 százalékuk volt, míg kedden 5,8 százalékuk, szemben az RTL 19,4 százalékával.

Dirk Gerkens, a TV2 Zrt. vezérigazgatója egyébként egy idén februári sajtótájékoztatón azt mondta, a TV2 még az idén meg fogja előzni az RTL Klubot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik