Média

Egymást oltogatja Sváby András és a TV2 vezérigazgatója

Személyeskedésbe torkolló vita alakult ki Sváby András nyilvános Facebook-oldalán az ATV műsorvezetője és Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója között annak kapcsán, hogy megnyerte-e a vasárnap estét Sváby új, az ATV-n jelentkező műsora, a Heti Napló a TV2-vel szemben. A TV2 vezérigazgatója a műsor indulását megelőzően ugyanis egy interjúban arról beszélt, szerinte Sváby egy húsz éve elkopott arc, és fogadni merne rá, hogy nem lesz meg a Sváby által remélt 8 százalékos közönségarány. Miután azonban Sváby-nak tegnap ez már a második adással összejött, a tévés műsorvezető az ezzel kapcsolatos információt örömmel osztotta meg a Facebook falán nyilvánosan az alábbi kommentárral:

 Egy ilyen “lejárt arcnak” mint én vagyok jól jön egy kis nézettség. Volt egy kis örömködés reggel.

Gerkens gyorstalpalóra küldené Sváby-t

Gerkens ezután maga is bekapcsolódott. Olyanokat írt Sváby-nak, hogy bár szerette volna ezt elkerülni nyilvánosan, de mégis kénytelen szóvá tenni, hogy ennyi televíziós iparágban eltöltött év után nem képes megfelelően értelmezni a nézettségi adatokat. Hozzátette, hogy a valóság az, hogy az új műsor csak 1,48 százalékos közönségarányt produkált a 18-49 éves korosztály körében, miközben a TV2 nézettsége 10,44% volt, illetve a 18-59-es korosztály esetében pedig 2,12 százaléka volt a Heti Naplónak, szemben a TV2 9,52 százalékával. Ezek után a vezérigazgató javasolta, hogy Sváby menjen el gyorsan egy tévés nézettségi gyorstalpalóra, mivel úgy látszik, megártott, hogy 10 évig távol volt az iparágtól, és talán szükség lenne a tudása felfrissítésére.

Múlt heti adatokat vetett be a TV2 vezetője

Sváby ezt persze nem hagyta szó nélkül, annál is inkább, mert a TV2 vezére a megelőző heti adatokkal jött, nem pedig a frissekkel. Sváby azzal kezdte, nem ő akart fogadást kötni. Hozzátette, hogy a Heti Napló a 18+-os (kábelcsatornás) nézettség alapján 9,5 százalékos közönségarányt ért el, és 18-59-ben 3,5 százalékot. Azt is mondta, hogy az ATV-nek – kábelcsatornaként – a célközönsége a 18+-os kábeles közönségből áll. Majd azt mondta, ezek csak számok, és szerinte a műsora amúgy jó volt.

Gerkens erre azzal vágott vissza, hogy örül, hogy a 70 évnél idősebbek körében jól teljesített a Heti Napló, mire Sváby közölte, hogy a 18 évesnél idősebbek (18+) körében is jó számokat tudott elérni. Ezt már Gerkens is kénytelen volt elismerni, viszont hozzátette, hogy egyedül Sváby és kollégái tekintik etalonnak a 18+-os korosztály adatait.

Kettejük cicaharca itt érhető el.

Gerkens versus Sváby
Gerkens versus Sváby

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik