Média

Ezt nagyon csúnyán benézte a TV2 vezére

Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója korábban egy interjúban azt mondta, szerinte a Sváby András vezette Heti Naplónak nem sok esélye van.

A tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozott Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója egy március elején vele az Indexen megjelent interjúban. Egyebek mellett szóba került Sváby Andrásnak az a néhány nappal korábbi nyilatkozata, hogy Gerkens nem akarta, hogy Sváby vezesse a Naplót a TV2-n. A vezérigazgató erre azt mondta, jó barátságban van Svábyval, de nem hisz benne, hogy húsz éve lejárt arcokat érdemes újra képernyőre tenni, illetve szerinte ha fogadást kötne, valószínűleg amellett voksolna, hogy nem lesz meg a Heti Naplónak a 8 százalékos közönségaránya.Egészen pontosan ezt mondta:

Annak idején, amikor még az RTL-nél voltam, nem sokan támogatták azt az ötletemet, hogy kapjon egy műsort a tévében. Amikor a TV2-ben felmerült, hogy ismét legyen Napló, nem hittem abban, hogy érdemes lenne húsz éve lejárt arcokat képernyőre tenni. Új műsorvezetőkben bízunk, kell a vérfrissítés. András azt mondta, szeretne 8 százalékos közönségarányt hozni az ATV-n, sok sikert neki, de szerintem nem buknék rajta, ha ellene fogadnék.

A húsz éve lejárt arc kiütötte a TV2-t

Ehhez képest most a comment:com blog azt írja, már az első Sváby-adás sem szerepelt rosszul (a teljes lakosságban 6,3 százalékos közönségarány, és 278 ezer nézőt mért nekik a Nielsen Közönségmérés rendszere), a második hétre pedig még szépen fel is tornázta magát, a 18 év felettiek körében elérte a 8,7 százalékos közönségarányt (az első adás ebben a korosztályban 6,9 százalék volt), a teljes lakosságban pedig megverte a TV2-t, hiszen míg Gerkens tévéjét 354.430 néző látta, Svábyékra 360.273 néző kapcsolt.

Persze az ATV és a TV2 közötti meccs még közel sem lefutott, két adásból még nem okvetlenül érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ki tudja, hátha a jövő hétre találnak valamit a Róna utcában, amivel meg tudják szorongatni egykori munkatársukat, de egyelőre egy strigula megint bekerül a TV2 bukásai és a vezérigazgató nagy tévedéseinek listájára.Ez a lista egyébként eléggé szépen bővül,  hiszen a TV2 vezére által nagy dirrel-durral beharangozott új tavaszi műsorstruktúrából egyedül az Ördög Nóra vezette, Vigyázat, gyerekkel vagyok! gyerekvetélkedő produkál normális nézettséget, szinte minden egyéb megbukott. Jakupcsek Gabriella új békítő műsora is lekerül a képernyőről, öt héttel az indulás után (a TV2-nél azt mondják, eleve ennyit terveztek, de a Sorozatwiki szerint hét részről volt szó), és a Detektív Bt. is idő előtt került le a képernyőről. A Ripost című műsor – együttműködésben a Ripost című bulvárlappal – pedig kétszeri halasztás és az előzetes beharangozás ellenére el sem tudott indulni.

A TV2 vezérigazgatója egyébként nyilvános vitába keveredett a nézettség kapcsán Sváby Andrással. Gerkens és Sváby szokatlan szópárbajáról itt írunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik