Média

A bezárt Metropol főszerkesztője az InfoRádiónál

A Spéder Zoltán budapesti vételkörzetű hírrádiójához érkező új főszerkesztő-helyettes, Erdei Tamás az idén bezárt Simicska Lajos érdekeltségű Metropol napilapnál volt főszerkesztő.

Az idén júniusban váratlanul bezárt, Simicska Lajos médiaérdekeltségei közé tartozó Metropol napilap volt főszerkesztője, dr. Erdei Tamás csatlakozott az InfoRádió szerkesztőségéhez. A szakember főszerkesztő-helyettesként a megújuló inforadio.hu hírportál vezető szerkesztője lesz. Ez a mostanában szinte minden üzleti érdekeltségétől,  legutóbb többek között a nemrégiben a portfolio.hu-tól is megváló Spéder Zoltán fémjelezte CEMP (Közép Európai Média Szolgáltató) csoport tulajdonolta budapesti vételkörzetű hírrádió honlapjáról derül ki. (A CEMP-hez tartozik az Inforádión kívül többek között az Index.hu, a Napi.hu és a Femina Media is.)

dr. Erdei Tamás. Fotó: mm-videóból
dr. Erdei Tamás. Fotó: YouTube/mm videóból

A jogász végzettségű új főszerkesztő-helyettes sportújságíróként kezdte pályáját a kilencvenes években a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Hírlapnál volt előbb rovatvezető, utána pedig főszerkesztő-helyettes. Alapítója volt a Zóna.hu nevű internetes magazinnak, de dolgozott a Magyar Rádió online felületeinek megújításán is. 2009-ben szerződött a Metropol újságot kiadó MTG Metro Gratis Kft.-hez, és 2011-től volt főszerkesztője az ingyenes napilapnak egészen addig, amíg idén nyáron be nem csukta azt Simicska Lajos, a tulajdonos.

A kinevezés kapcsán idézik a rádió honlapján Módos Mártont, az InfoRádió ügyvezető igazgató-főszerkesztőjét is. Módos Márton így nyilatkozott:

Erdei Tamás leigazolásával a társaság tovább folytatja az inforadio.hu hírportál megújítását. A kiadó célja, hogy – a hírrádiótól megszokott tárgyilagos és megbízható megközelítéssel – az inforadio.hu az online piacon is a hiteles, megbízható és releváns hírszolgáltatás vezető képviselői közé emelkedjen. Ennek érdekében az év első felében megújult az inforadio.hu design-ja és portálmotorja, kibővült az audiotartalmakhoz egyedi hozzáférést biztosító okosrádió-felület, és a szerkesztőség megerősítésével tovább nő a szöveges tartalmak, hírek és interjúk kínálata is.

Az immáron 16 éves múlttal rendelkező hírrádiót működtető InfoRádió Kft. a tavalyi pénzügyi évet 466 millió forint nettó árbevétellel és 38 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik