Média

Újra van podcastja a Petőfi Rádiónak

podcast
podcast
A PetőfiLive applikációval, valamint egy honlapról lehet visszahallgatni a közmédia rádiójának egyes műsorait.

Bár korábban volt a Petőfi Rádiónak podcastja, egy idő után megszüntette annak működését a közmédia. Nemrégiben viszont vezetőváltás volt a Petőfi élén, az új vezető, Pető Zoltán pedig a vele készült interjúnkban idén nyáron megígérte, hogy hamarosan újra lesz podcastja a rádiónak. Ennek elindulását jelentette be hétfőn a közmédia.

A Petőfi rádió új szolgáltatásával mostantól a Talpra, magyar! reggeli műsor legérdekesebb 15 perce, a Rontombontom című mixműsor, az eddigi Akusztik-felvételek, valamint az Akusztik előadókkal készült interjúi, és Boros Csaba Minek nevezzelek műsorai hallgathatók vissza a http://www.petofilive.hu/ezthallgasd/ címen, valamint a PetőfiLive applikáción keresztül.

A PetőfiLive okostelefonos applikáció innen tölthető le:

 

Mi a podcast?

A podcast egy rendkívül innovatív technológia: lehetővé teszi, hogy a különböző hanganyagokat akár internetkapcsolat nélkül is meghallgassuk, például a metrón, a vonaton vagy egy repülőúton bármilyen magunkkal vihető mp3-lejátszón, vagy akár a podcast technológiáját támogató korszerűbb mobiltelefonokon, autórádióban vagy persze a PC-n.

A podcastok egyébként világszerte feltámadóban vannak, nyilvánvalóan ezt a trendet próbálja a közmédia is meglovagolni. Ha bejön a dolog, több fiatal hallgatóra tudnak szert tenni. Hasonló módon a fiatalokat célozza, hogy az MTVA a közelmúltban több új applikációval is kirukkolt. Pár hete jött ki például a Médiaklikk app, amivel zsebre lehet vágni a közmédia médiacsatornáit.

Figyelmébe ajánljuk mostani másik, a közmédiával összefüggő hírünket is, ami alapján a sajtóban hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel lett nemrégiben a közmédia 100 százalékos leányvállalatának, az Új Média és Teletext Kft.-nek a felügyelőbizottsági tagja. Papp annak a Tóth Tamásnak a helyére ült be, akit a 24.hu cikke nyomán hívott vissza a felügyelőbizottságból a tulajdonos MTVA.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik