Média

Mégsem törölték a CEMP-X Online Zrt.-t

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) és Spéder Zoltán, a Közép-európai Média Zrt. elnöke a Portfolio gazdasági konferenciáján a budapesti Sofitel hotelben 2015. október 1-jén. MTI Fotó: Soós Lajos
Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) és Spéder Zoltán, a Közép-európai Média Zrt. elnöke a Portfolio gazdasági konferenciáján a budapesti Sofitel hotelben 2015. október 1-jén. MTI Fotó: Soós Lajos

Nem szűnt meg Spéder Zoltán új vagyonkezelő cége, a CEMP-X Online Zrt. Pedig néhány nappal ezelőtt úgy tűnt, valami miatt mégis megszűnőben a vállalkozás, amelynek megalapítása egyes feltételezések szerint összefügghet a CEMP (azaz az Indexet és az Inforádiót is tulajdonló Közép Európai Médiaszolgáltató), illetve az Index.hu – a sajtó és a piac által feltételezett – esetleges eladásával.

Már a cég október 28-i megalakulása is sok találgatásra adott okot, amikor viszont alig pár nap múlva, november 4-én azt írta a 444.hu, hogy nem sokkal azután, hogy bejegyezték, törlik is a cégjegyzékből a céget, végképp érthetetlennek tűnt az egész, hiszen miért hoz létre valaki céget, hogy alig pár nap után meg is szüntesse. Azonban mint utóbb kiderült, ez teljes tévedés volt, tehát a cég most is működik, nem áll törlés alatt, sem Spéder, sem a bíróság nem kezdeményezte a megszűnését.

A vagyonkezelő céget épp akkor hozta létre Spéder Zoltán, amikor az üzletember eladta a Portfolio.hu-t és a Pénzcentrum.hu oldalakat is működtető Net Media Zrt. céget.

A CEMP-X Online Zrt. egyébként  tízmilliós alaptőkével jött létre, Spéder az egyedüli tulajdonosa, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be. Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai is, Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt.

Hivatalosat egyelőre továbbra sem tudni, miért hozták létre a CEMP-X Online Zrt.-t. Amikor erről és az Index jövőjéről kérdeztük Pusztay Andrást a Brandfestival konferencián nemrégiben, az igazgatósági tag, aki egyébként az Index.hu igazgatója is, egy udvarias kézfogás után inkább a kijárat felé vette az irányt, mondván, erről nem beszélhet.

(Kiemelt kép: Spéder Zoltán és Lázár János a Portfolio.hu konferenciáján. MTI Fotó: Soós Lajos)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik