Média

Fontos ember távozott az Index.hu Zrt. igazgatóságából

Balogh Gabriella, fotó: mlsz.hu
Balogh Gabriella, fotó: mlsz.hu
A Forbes 50 legbefolyásosabb magyar nő idei TOP-listájának első helyén szereplő Balogh Gabriella, a portfolio.hu egyik új tulajdonosa kikerült a Spéder Zoltán érdekeltségei közé tartozó Index.hu Zrt. igazgatóságából. Balogh ezt a 24.hu-nak meg is erősítette.

Lemondott az Index.hu Zrt. igazgatósági tagságáról Balogh Gabriella, aki több mint hét év után döntött így

– írja az mno.hu.

A portál információját erősíti, hogy úgy látjuk, a cégnyilvántartásban is törlés státuszba került a Spéder Zoltán volt FHB-elnök érdekeltségei közé tartozó CEMP Zrt. (Közép Európai Médiaszolgáltató) 100 százalékos leányvállalataként működő cég igazgatóságában a vezető tisztségviselő neve. (Balogh emellett pénteken meg is erősítette a döntését a 24.hu-nak – lásd erről bővebben cikkünk végén.)

A fejlemény azért érdekes, mert Spéder egyik legfontosabb bizalmi emberéről van szó.

Nem ment messze, hiszen övé lett Spéder egyik legféltettebb online kincse

Balogh Gabriella egyébként nem ment túl messzire, hiszen ő a társtulajdonosa annak a napokban létrejött NT2016 elnevezésű kft.-nek, mely a múlt héten kivásárolta a CEMP-csoporttól a portfolio.hu-t (ezt az oldalt tartja Spéder a legsikeresebb digitális termékének), továbbá a penzcentrum.hu-t és az agrarszektor.hu website-okat működtető Net Média Zrt.-t (a CEMP egyik legjövedelmezőbb leányvállalatát), és emellett még a CEMP Trade Kft. is az említett NT2016-é lett. (Balogh ezt a tranzakciót egyébként nem egyedül tudta véghez vinni, mivel a hivatalos bejelentés szerint Bán Zoltán is tulajdonos lesz, sőt ahogyan a 24.hu beszámolt róla, a leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő Lantos Csaba egykori OTP vezérhelyettes, az FHB felügyelőbizottságának tagja, és az ő vagyonkezelő vállalkozása is felbukkan a vásárlók mögötti céghálóban, bár róla a bejelentéskor szemérmesen hallgattak.)

A Feminánál és a CEMP-nél egyelőre maradt

Balogh emellett a cégnyilvántartás jelenlegi adatai alapján változatlanul ott van a CEMP-csoporthoz tartozó Femina Média és az anyavállalat, a CEMP igazgatóságában is. Persze az elmúlt hetek médiaipari folyamatos és meglehetősen turbulens változásait figyelve, és a CEMP jövővel kapcsolatos hosszú ideje tartó és a múlt héten a portfolio.hu eladása kapcsán tovább erősödött találgatások miatt nem lehetünk benne biztosak, hogy ez még holnap, vagy egy hónap múlva is így lesz, ahogyan az sem biztos, hogy a CEMP-csoportot megtartja Spéder. (A cégcsoporttal kapcsolatos bizonytalan helyzetet jól mutatja múlt heti hírünk is, melynek elkészítésekor az Index.hu igazgatója, Pusztay András inkább a kijárat felé vette az irányt egy budapesti szakmai konferencián, amikor szóba elegyedve vele rákérdeztünk az Index jövőjére és arra, miért hozott létre Spéder Zoltán egy új céget CEMP-X Online Zrt. néven.)

A legbefolyásosabb magyar nők egyikének tartják

Balogh Gabriellára visszatérve, az mno.hu azt írja még róla, hogy a marketingszakemberként ismert vezető – csakúgy mint Spéder Zoltán – korábban dolgozott az OTP Bank vezetőségében, valamint annak az FHB Banknak az igazgatóságának is tagja volt, ahonnan nemrégiben szállt ki Spéder Zoltán. Balogh Gabrielláról emellett ismert, hogy elnökségi tagja a Csányi Sándor OTP-vezér által irányított Magyar Labdarúgó Szövetségnek, illetve tudható, hogy Csányi Sándorral is jó viszonyt ápol.

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy Spéder az FHB-t egyfajta ellen-OTP-ként vezette a néhány héttel ezelőtti eladásáig.

Balogh egyébként a legbefolyásosabb magyar női vezetőket tartalmazó Forbes listán is szerepelt, sőt az üzleti listán 2015-ben és 2016-ban is ő állt az élen.

Utolértük Balogh Gabriellát

A 24.hu még csütörtökön kereste az ügyben az érintettet, Balogh Gabriellát, aki pénteken SMS-ben megerősítette, hogy lemondott az Index.hu Zrt. igazgatóságában betöltött tagságáról a Net Média Zrt. megvásárlásakor. Balogh ugyanakkor jelezte, hogy a CEMP-ben és a Feminánál megtartotta igazgatósági tagságát. Távozásáról többet nem kívánt elmondani.

(Kiemelt kép: Balogh Gabriella. Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség/mlsz.hu)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik