Média

Az Echo TV is új tulajdonoshoz kerülhet, és jöhet a nyomtatott Ripost

Az ECHO TV kapcsolóterme. MTI-fotó
Az ECHO TV kapcsolóterme. MTI-fotó
Mészáros Lőrinchez és Liszkay Gáborhoz kerülhet hamarosan a veszteséges Echo TV. Várhatóan nem sokára érkezik a Ripost nyomtatott kiadása is Habonyéktól. Ezt állítja a Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó Heti Válasz.

A csütörtökön megjelenő Heti Válasz előzetes ajánlója szerint a Népszabadságot kiadó Mediaworks megvétele után az Echo Tv ugyancsak Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Liszkay Gábor jobboldali médiavállalkozó, a Karc FM és a Magyar Idők tulajdonosának közelébe kerülhet.

Széles Gábor részéről logikus lenne megválni a viszonylag alacsony nézettséget felmutatni képes tévéjétől, hiszen mint arról a 24.hu korábban beszámolt,  az Echo TV-t működtető Echo Hungária TV Zrt. 2015-ben 751 millió, 2014-ben 855 millió forint árbevételre tett szert, ennek ellenére a cég 2014-ben és 2015-ben is meglehetősen veszteséges volt: az előző évi mínuszt (76 millió forint veszteséget) még növelték is: 180 millió forint veszteséget produkáltak.(Az ugyancsak Széles Gábor tulajdonában lévő Magyar Hírlap 416-ról 619 millió forintra növelte árbevételét 2015-re, ennek ellenére 2014-ben 233, 2015-ben pedig 10 millió forintos veszteséget hoztak össze Szélesék médiabirodalmánál. Vagyis Széles médiacégei általában véve is rosszul teljesítenek.)

Jöhet az ellen-Blikk

Mészárosnak köszönhetően ön is megnégyszerezhette (volna) vagyonát

Tudta, hogy az, aki hitt benne, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez közelálló Opimus lehet a Mediaworks tulajdonosa, néhány hónap alatt közel megnégyszerezhette vagyonát? Kattintson ide, van ugyanis erről is egy cikkünk.

A Heti Válasz egyébként azt is írja, hogy Habony Árpád körei egy ellen-Blikk felépítésén dolgoznak, ami lényegében a ma még csak interneten elérhető, a Habony Árpádhoz kötődő Modern Media Group (MMG) által kiadott Ripost nyomtatott változata (márkakiterjesztése) lenne. A nyomtatott Riport bulvárlap állítólag a német Bild mintáját követve óriásformátumú lenne. (Azzal kapcsolatban, hogy a Riport nyomtatásban is megjelenhet, már a Ripost Media egyik illetékese is elszólta magát az Internet Hungary konferencián egy kerekasztal-beszélgetés alkalmával, amikor azt kérte, erről inkább ne kérdezzék, mivel nem mondhat többet.)

Lehet, hogy inkább megszerzik a Borsot

A Magyar Narancs friss cikkéhez hasonlóan a Heti Válasz cikkében is felmerül, hogy esetleg nem teljesen zöldmezős beruházásként indítanák el a lapot, hanem a meglévő Borsot szereznék meg maguknak valahogyan, ami azért is tűnik jó időzítésnek, mert Pallagi Ferenc főszerkesztő és a Lapcom vezetője januártól háttérbe vonul a Blikk legnagyobb konkurensétől, mely egyébként a Kisalföldet és a Délmagyarországot is kiadja. Ehhez azonban még meg kellene győzni a kajmán-szigeteki Radio Bridge céget, vagyis a Lapcom tulajdonosát.

A Heti Válasz cikke megjegyzi, hogy jó esély van arra, hogy a több tízezres példányszámú vidéki újságok hírrovatai a Magyar Idők mutációjaként futnak majd tovább Liszkay Gábor szakmai felügyelete alatt.

(Az Echo TV kapcsolóterme. Fotó: MTI-archív )

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik