Média

Leköszön Pallagi a Bors és a kiadójának éléről

Pallagi Ferenc (balra), Betlen János és Orosz József a Napkeltében (MTI-fotó)
Pallagi Ferenc (balra), Betlen János és Orosz József a Napkeltében (MTI-fotó)
Pallagi Ferenc, a Lapcom Kiadó Zrt. vezérigazgatója és a Bors főszerkesztője januári hatállyal lemond 2005 óta betöltött vezérigazgatói feladatairól. A cég felügyelőbizottságának tagjaként, valamint a vezetés tanácsadójaként dolgozik majd 2017-től. Meg is vannak az utódjai.

A Lapcom Zrt. közleménye szerint a részvénytársaság új vezérigazgatója a változást követően Andreas März lesz, aki három és fél éve már a kiadóvállalatnál dolgozik pénzügyi igazgatóként.

Több mint 11 éve vezette a céget

Pallagi a hazai bulvárújságírás egyik meghatározó figurájának számít, hiszen vezényletével lett a Bors az ország egyik legnagyobb példányszámú tabloid sajtóterméke. Pallagi a Bors előtt a Blikk főszerkesztője volt, majd a laptól történt távozását követően nem sokkal később, 2005 márciusában igazolt az akkor még Színes Bulvár Lap címmel megjelenő sajtótermék kiadójához, a Híd Rádió Zrt.-hez vezérigazgató-főszerkesztőnek. (Ez a cég működtette korábban a Rádió Bridge nevű rádiót is.)

A ma már Lapcom nevet viselő cég sokat köszönhet Pallaginak, hiszen a Borsot a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) legutóbbi adatai szerint 63.152 példányban tudták értékesíteni 2016. II. negyedévében.

Jól ment a Lapcomnak

A 24.hu lekérte a cég legutóbbi pénzügyi adatait. Az eredménykimutatásból az derült ki, hogy a Lapcom 9,5 milliárd nettó árbevétellel és 1,3 milliárd forint adózott eredménnyel zárta a 2015-ös pénzügyi évet. Az eredményekhez azonban fontos hozzátenni, hogy a kiadó nem csak a Bors című napilapot adja ki, de van a portfóliójukban megyei lap is, övék a Kisalföld és a Dél-Magyarország is.  Szintén a Borshoz tartozik egyébként a soproni Superinfo és van rejtvényújságjuk is, Rejtvény magazin címmel. A Bors mégis a legfontosabb termékük.

A Lapcom most kiadott közleményében köszönetét fejezte ki a távozó vezérigazgatónak, hogy a piacon erős médiamárkává tette a Bors című napilapot és annak online kiadását, illetve sikeresen irányította a Lapcom megvásárlást követő integrációt és erősítette a regionális kiadói szerepet.

Frissítés: Pallagi Ferenc a főszerkesztői feladatait is átadja

Pallagi a főszerkesztői posztról is lemondott, az utódja Szekeres Tamás lesz januártól, aki már 8 éve felelős szerkesztőként jegyzi a Bors című lapot. Bővebben erről itt.

Pallagi egyébként már 33 éve dolgozik az írott sajtóban, de jelentős televíziós tapasztalatai is vannak: egy időben a Gyárfás Tamás cége által készített Napkelte, időközben már megszűnt reggeli közéleti műsorban is látható volt műsorvezetőként.

Kiemelt kép: Pallagi Ferenc (balra), Betlen János és Orosz József újságírók társáságában kérdezi interjúalanyát a Napkeltében (MTI-archív fotó)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik