Média
tévé vezérlő

Újabb áremelés az RTL Klub és a TV2 fizetőssé válása miatt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 10. 17. 13:14

Az i-TV csoporthoz tartozó Net-TV kábelszolgáltató írásban figyelmeztette ügyfeleit, hogy 400 Ft-tal kell többet fizetniük az RTL Klub és a TV2 által bevezetett műsordíj miatt.
Korábban a témában:

Levélben értesítette az i-TV csoporthoz tartozó Net-Tv Zrt. kábelszolgáltató az ügyfeleit arról, hogy október 15-től megváltoztatja az általános szerződési feltételeit (ÁSZF), melyet az RTL Klub és a TV2 által idén júliusban bevezetett műsordíj tesz szükségessé.

A hozzánk is eljutott írásos tájékoztatóban azt írják, hogy ugyan a két műsorszolgáltató júliusban tette fizetőssé az említett két kereskedelmi csatornát, a szolgáltató nem terheli visszamenőlegesen a díjat az ügyfeleire a július 1-jétől tartó időszakra. Azonban október 15-től az RTL Klub és a TV2 csatornákat tartalmazó csomagok esetében a havidíj 400 Ft-tal emelkedik.

Az első, emelt összegű számlát novemberben kézbesítik majd az ügyfeleknek. Október hónapban még csak 200 Ft lesz a növekmény, hiszen ez törthónap.

A tájékoztatólevélben egyébként az áll, hogy még nem zárultak le a tárgyalásaik a két műsorszolgáltatóval, így elképzelhető, hogy később esetleg némiképp mérséklődhet az ügyfelekre áthárított díj mértéke. Erre azonban garancia nincsen.

Az áremelés, illetve az ÁSZF megváltozása miatt az ügyfeleknek 15 napja volt az értesítés kézhezvételétől számítva, hogy felmondják a szerződést.

A Net-Tv Bácsbokodon, Bácsborsódon, Balotaszálláson, Bócsán, Budajenőn, Csávolyon, Csepelen, Garán, Harkakötönyön, Imrehegyen, Katymáron, Madarason, Mátételkén, Pátyon, Pirtón, Rémen, Szeremlén, Szigetszentmiklóson, Tataházán, Telkin, Tökön és Zsámbékon nyújt televíziós szolgáltatást.

A műsordíj bevezetését egy idén tavasszal elfogadott kormányrendelet tette lehetővé az RTL Klub és a TV2 számára. A két médiaszolgáltató korábbi becslések alapján legalább 5-5 milliárd nettó éves árbevétel-növekedésre számíthat ebből a tételből.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Sandor Liu Shaolin reacts in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.