Média
A Zenebutik csatorna két műsorvezetője

Nincs megállapodás a TV2 és az MTVA között: még mindig csak egyezkednek a felek

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 08. 24. 11:48

Bár az MTVA sajtófőnöke korábban június végén létrejövő megállapodásról beszélt a közmédia és Andy Vajna TV2-je között, továbbra sincs egyezség a Zenebutik névről, pedig már napok óta sugározzák a Zenebutik csatornát.
Korábban a témában:

Hiába próbáltuk közérdekű adatigényléssel kikérni a TV2 Média Csoport és az MTVA között létrejött szerződéseket, hogy megismerhessük, milyen feltételekkel használhatja a Zenebutik nevet Andy Vajna új, augusztus 15-én debütált tévécsatornája annak ellenére, hogy a közmédia ilyen néven már rendelkezik műsorral Juhász Előd szerkesztésében, méghozzá több évtizede, és mostanában újra képernyőre tűzve azt. Az MTVA azonban visszautasította az adatigénylést azzal az indokkal, hogy az “idő előtti”, vagyis valójában még mindig nincs megállapodás az állami hátterű médiavállalat és a kormánybiztos kezére került TV2 Média Csoport között.

Tájékoztatjuk, hogy adatigénylése idő előtti, részletes tájékoztatással egyelőre sajnos nem szolgálhatunk. Ennek oka, hogy a felek korábban jogi álláspontjaikat egyeztették, és jelenleg is mindkét fél azon dolgozik, hogy a megfelelő szerződést készítsék elő megállapodásukhoz

– közölte az MTVA.

A TV2 védjegyoltalmi eljárása lezárult

Mindez azért érdekes, mert időközben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) 218553 lajstromszám alatt már le is zárult az a védjegyoltalmi eljárás, amit a TV2 kezdeményezett: “az oltalom fennáll” státuszba került a TV2 kérelme. Igaz, a TV2 azóta újabb védjegyoltalmat is benyújtott ilyen névvel, de egy korszerűbb logóval, és az az eljárás a nyilvántartás szerint még nem zárult le, de a májusi védjegyük immáron védi őket.

Az MTVA viszont nem rendelkezik védjegyoltalommal az általa több évtizede használt műsorra.

Kobza Miklós, a MTVA sajtófőnöke egyébként még júniusban azt nyilatkozta portálunknak, hogy az MTVA és a TV2 közötti megállapodást a Zenebutik kapcsán június 27-én hozhatják tető alá.  Úgy tűnik, az aláírás azonban meghiúsulhatott, pedig időközben már Andy Vajna tévétársasága elindította a Zenebutik csatornát Fresh Andi énekes és Jabin Peti disc jockey műsorvezetésével. Az indulás előtt két héttel  a TV2 sajtóosztályán azt mondták a 24.hu-nak: mindenképp szándékukban áll megállapodni a közmédiával.

Igaz, nem mondták, hogy mikorra várható ez.

A helyzetet egyébként tovább bonyolítja, hogy a zenebutik.hu internetes végződést az a Juhász Előd műsorszerkesztő regisztráltatta korábban és használja a mai napig, aki tőlünk értesült először arról, hogy az M3-on máig látható műsorával megegyező névvel indít csatornát a TV2 csoport.

(Kiemelt kép: a Zenebutik tévécsatorna két műsorvezetője, Fresh Andi énekes és Jabin Peti lemezlovas)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.