Média

Hírgyűjtőt vásárol a magyar milliárdos médiacége

propeller.hu
propeller.hu
Online portfólióépítésük részeként a TV2 legnagyobb műsorbeszállítójaként ismert, Rákosi Tamás magyar milliárdos nevéhez kötődő IKO médiacég megveszi az egyik ismert híraggregátor-oldalt.

Tulajdonos vált a Propeller.hu hírgyűjtő oldalt működtető Propeller.hu Kft. tudta meg a 24.hu.

Rákosi Tamás korábban az RTL Klub egyik tulajdonosa is volt
Rákosi Tamás korábban az RTL Klub egyik tulajdonosa is volt. Fotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA)

A kft. új tulajdonosa a mostanában több új termékkel is digitális fronton erősítő, egyre kiterjedtebb online portfóliót kiépíteni szándékozó, korábban az RTL, jelenleg a TV2 műsorszállítójaként ismert, a 100 leggazdagabb magyar listáján és a legbefolyásosabb médiapiaci szereplők listáján is előkelő helyen szereplő, korábban az RTL Klub résztulajdonasaként is ismert Rákosi Tamás érdekeltségei közé tartozó IKO-csoport leányvállalata, az IKO Digital lesz.

Bár a tulajdonosváltozásnak még nem látjuk jelét a cégbírósági nyilvántartásban, így a Propeller.hu Kft. tulajdonosaként változatlanul  Garai Viktória budapesti és Liebig Zsolt bicskei lakosok szerepelnek, úgy tudjuk, az IKO Digital már aláírta a szerződést a tranzakcióról. Ezt az információt Szegő Péter tulajdonos is megerősítette a 24.hu megkeresésére. Mint elmondta, ő és Liebig Zsolt a cég tulajdonosai, Garai Viktória Szegő Péter felesége. Szegő a türelmünket kérte az ügyben: mint mondta, egy-két hetet még igényel, mire lefut az átadás-átvétel folyamata, azt követően az IKO Digital és ők is tájékoztatást adnak majd.

Egyébként az IKO már eddig is több fronton erősített a digitális médiapiacon az idei évben, ezért is hoztak létre önálló leányvállalatot. Rákosiék – ahogy arról beszámoltunk – idén június végén például fintechradar.hu néven indítottak egy oldalt, nemrégiben pedig a TV2-n látható Ízes élet című műsorhoz is szorosan kapcsolódó izeselet.hu online gasztromagazinnal erősítettek.

A Propeller.hu Kft. amúgy meglehetősen kis forgalmú vállalkozás: a 2015-ös pénzügyi évet 6,1 millió forint nettó árbevétellel zárta, míg a megelőző évben még a 2 millió forintot sem érte el az árbevétel. Az adózott eredményük 2015-ben 1,3 millió forint volt a beszámolójuk szerint.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik