Média

Szombaton indul a Spíler TV – ezen adja majd a Premier League meccseket a TV2

Bár Andy Vajna tévétársasága korábban elkezdte levédeni a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 neveket, néhány nap múlva mégis inkább Spíler TV név alatt kezdik meg a Premier League fociközvetítéseket.

Bár a SportTV Zrt. évek óta működtet csatornákat Sport1 és Sport néven, Andy Vajna televíziós cége ennek ellenére idén tavasszal elkezdte levédeni a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 neveket, a Media Hungary konferencián pedig bejelentették, hogy sok egyéb (például Izaura TV, Prime, Zenebutik, Kiwi, Joy TV) mellett két új sportcsatornát is indítanak. A csakfoci.hu sportportál viszont most arról ír, hogy eldőlt:

a Premier League közvetítési jogai nem maradnak az eddigi jogtulajdonosnál, a DigiSportnál, és a jövőben a TV2 Média Csoport birtokolja majd ezeket.

Az angol bajnokság néhány napon belül már kezdődik is, hiszen szombaton kerül sor az első fordulóra, a tervezett közvetítésről és a meccseket közvetítő csatornáról azonban egyelőre nagyon keveset tudni.

A portál úgy tudja, hogy a TV2 csoport Spíler TV név alatt fogja adni a meccseket. A Spíler még nem egy új sportcsatorna lesz, hanem egy célzottan férfiaknak szóló adó, kifejezetten férfiaknak szóló műsorokkal, és ezek között lesznek láthatók a futballközvetítések is. A portálnál amúgy úgy értesültek, a férfiak körében népszerűnek tartott küzdősportok terén is volt olyan értékesnek tartott jog, amelyért harcba szállt az adó, de egyelőre ezeket nem sikerült megszerezniük Vajnáéknak.

Heti hat meccs

Itt a hivatalos bejelentés!

A TV2 Csoport hivatalosan is bejelentette, hogy nagyszabású program-invesztíciójának következő lépéseként augusztus 13-án elindul a cégcsoport új csatornája, a Spíler TV. Az új, férfias szórakozást kínáló televízión lesz látható a Premier League 2016-2017-es évada. A szombattól hétfőig tartó első körben összesen hat mérkőzést láthatnak élőben a futballrajongók. A közvetítések sorát szombaton 13:30-tól a Hull-Leicester mérkőzés nyitja, de az összes fontos rangadó látható lesz ezen a hétvégén, így a talán legjobban várt Arsenal-Liverpool összecsapás is. A meccsek legfontosabb pillanatait a TV2 összefoglalóiban is láthatják a nézők. Kommentátorként Hethéssy Zoltán és Somos Ákos csatlakozik a Spíler TV csapatához, akik korábban világ- és Európa-bajnoki mérkőzéseket, valamint európai topbajnokságok meccseit is közvetítették. A mérkőzések előtt és azok szünetében a stúdióban meghívott szakértő vendégek latolgatják az esélyeket, elemzik a látottakat. Közleményük szerint a Spíler TV válogatott programkínálata számos további exkluzív tartalommal várja a képernyők elé a férfias szórakozást kedvelő nézőket.

A Premier League-ből hetente hat meccs lesz látható a Spíler TV-n, vagyis amikor mérkőzés lesz az angol bajnokságban, abban az időpontban biztosan lesz PL-bajnoki a képernyőn. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos fordulóban szombaton 13:30-tól, 16:00-tól, 18:30-tól, vasárnap 14:30-tól, 17:00-tól, míg hétfőn 21:00-tól is lesz közvetítés.

A csakfoci.hu ugyanakkor azt is írja, hogy értesüléseik szerint volt olyan terv, amely szerint első körben csak három meccset közvetítettek volna “alanyi” jogon, további három pedig úgynevezett pay-per-view (fizetős konstrukció) alapon lett volna elérhető, de idehaza ennek nincs igazán gyakorlata, ezért ezt elvetették.

Rohamtempóban

A portál szerint bár a háttérben nagy erőkkel dolgoznak a Spíler kialakításán, és azt is írták, hogy nem kizárt, hogy a bajnoki rajt közelsége miatt az első pár kör mérkőzései még nem a Spíleren lesznek láthatóak, hanem a TV2 csoport egy másik adóján, például a Super TV2-n. Ennek oka nem csak az lehet, hogy műszakilag, tartalmilag feláll-e az új adó a rajtig, hanem hogy augusztus 13-án hol, mely szolgáltatónál lehet majd egyáltalán fogni az új csatornát. A TV2 azonban időközben hivatalosan is bejelentette, hogy végül elindul augusztus 13-án a Spíler TV. (Az nem derült ki egyelőre, hogy mely kábel- és műholdas szolgáltatóknál lesz elérhető.)

A portál az induló csatorna kapcsán azt is írja, hogy a bajnokikat eddig közvetítő DigiSport eddigi stábja nem megy át egyben az egyben az új adóhoz. Állítólag többen érkezhetnek a megszűnt SportKlubtól, az új adó egyik kommentátora Hetthéssy Zoltán lesz, de a stábnál dolgozik majd a korábban szintén a SportKlubnál dolgozó (később M4) Zelenyánszky Balázs is.

Érdekesség, hogy információink szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál a Spíler TV elnevezést még nem kezdték el levédeni, legalábbis ennek nincs jele a hatóság adatbázisában jelenleg. A spilertv.hu elnevezést viszont a napokban beregisztrálta magának a tévétársaság. További érdekesség, hogy a csatorna a jelek szerint szombaton még meglehetősen kevés nézőhöz fog eljutni.

Egyébként éppen ma írtuk meg, hogy Olympic Channel néven nemzetközi sportcsatornát indít a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Egy másik hírben pedig arról számoltunk be, hogy szeptemberben indul Andy Vajnáék Prime nevű szórakoztató csatornája is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik