Média

A TV2 dobhatja a Frizbit és Hajdú Pétert

Kiszorulhatnak műsorai a Népszabadság információi szerint.

A lap több forrásból is úgy tudja, nem lesz folytatása a Hajdú Péter vezette műsornak, Andy Vajna csatornájánál sokallják a költségeket, elégedetlenek a műsor teljesítményével. Az sem zárható ki, hogy Hajdú gyártócége, a Frizbi Entertainment Kft. idővel teljesen kiszorul a TV2-ből, amelynek kommunikációs osztálya nem kommentálta az értesülést, csak annyit közölt, hogy a TV2 Csoport őszi műsorairól később adnak tájékoztatást.

Hajdú a Népszabadságnak azt mondta, korábban kilenc adást terveztek, de még nincs szerződése, a tévé menedzsmentje még nem  értesítette döntéséről, ő sem tudja, lesz-e folytatás, de az általa gyártott másik műsorra, az Aktívra év végéig van szerződés. A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja, hogy a műsort januártól várhatóan másik cég gyártja.

A lap forrásai meglepőnek tartják Hajú Péter esetleges kiszorítását a TV2-től, mert közismerten jó viszonyt ápolt a regnáló politikai elittel, felesége pedig Andy Vajna és Rogán Antal feleségével. Ezt árnyalja, hogy a csatorna tulajdonosa állítólag nem vette jó néven, hogy producerként nem tudta a csatornánál tartani Friderikusz Sándort, az új menedzsment pedig január óta több gyártót is az RTL korábbi beszállítójára, az IKO-ra cserélt.

Hajdú Péter korábban azt mondta, már nem halna bele, ha lekerülne a képernyőről.

Ugyanakkor, ha bukik a műsora, elgondolkodik a visszavonuláson. A műsorvezető tavasszal a Figyelőnek arról is beszélt, hogy a TV2 körüli botrányok őt nem érintik, újabb produkciókról is tárgyal a csatornával.

Azt gondolom, hogy ezzel vagy megalapozom a következő ötéves képernyős pályafutásomat, vagy elvérzem. Itt most ez a tét.

Hajdú az interjúban azt mondta, sok politikussal azért jó a kapcsolata, mert demokratikus párton belül bárkivel jóban tud lenni, csak a szélsőségeket utasítja el.

Ha lehetőségem adódna, ugyanígy szívesen elbeszélgetnék Ujhelyi Istvánnal vagy Fodor Gáborral, mint Deutsch Tamással vagy akár Lázár Jánossal.

A hetilap a Hajdú család vállalkozásait is feltérképezte. Azt, hogy a műsorvezető immár komoly vállalkozó is, jól mutatja, hogy cégei 2014 végéig nagyjából 4,4 milliárd forintnyi bevételt és szűk 100 milliós nyereséget termeltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik