Gazdaság

Hajdú Péter már nem halna bele, ha lekerülne a képernyőről

Showtime Hajdú Péterrel
Showtime Hajdú Péterrel
Ha bukik új műsor, elgondolkodna a visszavonuláson. A képernyőzés már kevésbé fontos. Van más.

A műsorvezető a Figyelőnek azt mondja, hogy a TV2 körüli botrányok őt nem érintik. Ő TV2-s, nem áll fel. Cége, a Frizbi Entertainment (FE) Kft. több műsort is gyárt (Aktív, Showtime Hajdú Péterrel) és újabb produkciókról is tárgyal a csatornával, de az állami tévének is beszállítója, a Magyarország Szépe szépségversennyel. Hajdú az interjúban bevallja, néhány éve még belehalt volna, ha lekerül a képernyőről. Ez némileg változott, bár most is a Showtime a legfontosabb projekt az életében.

Azt gondolom, hogy ezzel vagy megalapozom a következő ötéves képernyős pályafutásomat, vagy elvérzem. Itt most ez a tét.

Ha a műsor megbukik, nagyon erősen elgondolkodik azon, hogy visszavonul a műsorvezetéstől. Műsorgyártóként marad a médiában, de más területen is egyre aktívabb. Orvosi rendelője épül Törökbálinton, hamarosan pedig ugyanott egy kisebb plázát is építene. Utóbbiban egy magyar vállalkozó az üzlettársa. Hogy pontosan kicsoda, azt nem árulja el.

Szeret beszélgetni

Hajdú az interjúban azt mondja, ismeri Habonyt, Rogánt, és Medgyessy Péteren kívül még sok politikussal van jó kapcsolatban. Így vall.

Demokratikus párton belül bárkivel jóban tudok lenni, de a szélsőségeket elutasítom. Ha lehetőségem adódna, ugyanígy szívesen elbeszélgetnék Ujhelyi Istvánnal vagy Fodor Gáborral, mint Deutsch Tamással vagy akár Lázár Jánossal.

Azt is mondja, hogy nem azért menne el sörözni ezekkel az emberekkel, hogy kérjen tőlük bármit, hanem mert szeret beszélgetni.

De ugyanúgy elbeszélgetek a kőművessel is, aki éppen most húz fel egy falat az új ingatlanunkban. Egyszerűen azért, mert érdekel maga az ember.

„Kapcsolati tőkés”

Az interjú mellett a hetilap ezzel a címmel közöl portrét a műsorvezetőről, aki nagyon ügyesen épít kapcsolatokat, amelyeket jó érzékkel fel is tőkésít. A Figyelő forrásai szerint jelenleg azzal a Rogán-Habony-Vajna vonallal tart szorosabb kapcsolatot, amelynek pozíciói most éppen erősödni látszanak a Fideszen belül.

A hetilap névtelen informátorai – akár pozitív, akár negatív véleményt fogalmaztak meg Hajdúról – azt mondták, kiváló a memóriája, mindenkivel könnyen megtalálja a hangot, nagyon kitartó. A Figyelő a Hajdú család vállalkozásait is feltérképezte. Azt, hogy a műsorvezető immár komoly vállalkozó is, jól mutatja, hogy cégei 2014 végéig nagyjából 4,4 milliárd forintnyi bevételt és szűk 100 milliós nyereséget termeltek.

A hetilap megpróbálta kideríteni, ki lehet Hajdú rejtélyes üzlettársa az üzletközpontot építő Tükörhegy Center Kft.-ben, de csak arra jutott, hogy a rejtélyes üzletember két offshore cégen keresztül birtokolja a projektvállalat 50 százalékos pakettjét. A külföldi társaságoknak voltak már korábbi magyarországi érdekeltségei, amelyek alapján e cégek közvetve összeköthetőek Dubi Zoltánnal, Tiborcz István egykori üzlettársával – írja a Figyelő. A lap összességében arra jutott, hogy a rejtélyes befektetőtárstól függetlenül, a közös vállalkozás jól szemlélteti azt, hogy Hajdút nemcsak a média, hanem a gazdasági elit is befogadta az elmúlt években. A vezető politikusokkal, politika közeli emberekkel pedig pályafutása kezdetétől jó volt a kapcsolata.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik