Média

Két hét múlva indul el a Zenebutik tévécsatorna

A Zenebutik csatorna két műsorvezetője
A Zenebutik csatorna két műsorvezetője
Rendezzük a névhasználattal kapcsolatos problémát - ennyit mondott a 24.hu-nak a Zenebutik névvel kapcsolatos problémák kapcsán a TV2 Csoport, miután bejelentette, hogy augusztus 15-én kezdi meg a sugárzást az új, a közmédia Zenebutik című műsorával azonos nevű zenetévé.

A Zenebutik arculatát a MITTE Communications készítette
A Zenebutik arculatát a MITTE Communications készítette

Az előzetesen kiszivárgott információknak megfelelően hétfőn hivatalosan is bejelentette az Andy Vajna tulajdonolta TV2 Média csoport, hogy augusztusban, egészen pontosan augusztus 15-én elstartol új zenecsatornája, a Zenebutik tévé.

Az új csatorna kezdetben az állami műsorszóró, az Antenna Hungária MinDig TV nevezetű földfelszíni digitális, ingyenes platformján lesz elérhető. A  csatorna azt ígéri, hogy a “zenerajongók a legnagyobb klasszikusok és a legfrissebb listavezetők közül válogathatnak”, a Fresh Andi és a DJ-ként is tevékenykedő Jabin Peti kalauzolásával.

A csatornán egész nap lesz majd adás, ami főleg klipek, slágerlisták sugárzásából tevődik majd össze.

Hangjegyes arculattal a minél szélesebb korosztályért

A csatorna arculatát, szín- és formavilágát egyébként a MITTE Communications csapata valósította meg.

A koncepciót úgy alakították ki, hogy minél szélesebb korosztályt és zenei stílus iránt érdeklő nézőt is meg tudjon szólítani. Az arculat – a társaság közleménye szerint –

a zenéhez köthető ikonikus motívumokra épít mint a hangjegy, a lemezjátszó vagy a hang terjedését jelölő koncentrikus körök. A limezöld és türkiz friss színvilága, valamint a gazdagon animált logó méltó egy új zenecsatornához, amely izgalmas programkínálata mellett látványos vizualitásával is új élményekkel gazdagítja a nézőket.

3 csatornahelyet is talált a TV2-nek az állami műsorszóró

A TV2 Csoport egyébként idén összesen 3 új csatornahelyet is kap a MinDig TV rendszeren, pedig korábban az Antenna Hungária vezérigazgatója még arról beszélt a Media Hungary konferencia közönsége előtt, hogy nincs új helyük csatornáknak. (Az Antenna Hungária ezt úgy tudta lehetővé tenni, hogy kivették a kínálatukból a Vintage TV nevű zenecsatornát és az Euronews nevű hírcsatornát.)

A három új csatorna egyébként úgy jön össze, hogy a most bejelentett Zenebutikon kívül augusztusban kezdi meg a sugárzását az Izaura TV is. A MinDig TV Extra fizetős kínálatába pedig a TV2 Csoport portfóliójába tartozó további új csatornák is bekerülnek. Elsőként a Mozi+ nevű új filmcsatornát láthatják majd a nézők, amely a MinDig TV Extra alapcsomagjában augusztus elsejétől, vagyis mától már elérhető.

“Természetesen rendezzük”

Kérdeztük a TV2-t és az MTVA sajtóosztályát is a Zenebutik névvel kapcsolatos helyzetről, illetve szerettük volna megismerni a megállapodás részleteit, hiszen mindenki számára érdekes lehet, hogy a közmédia milyen ellentételezést kap a névhasználatért, illetve egyáltalán kap-e ellentételezést, hiszen Zenebutik névvel máig látható egy műsor az M3 retrocsatornán Juhász Előd szerkesztésében. Az MTVA-nál azonban több alkalommal is csak későbbre ígértek tájékoztatást, a TV2 sajtósai pedig annyit üzentek válaszként, hogy

Az MTVA-val természetesen rendezzük a névhasználat kapcsán felmerült kérdéseket.

Ennek mibenlétéről azonban egyelőre hiába próbáltunk tájékoztatást kérni. Az új csatorna mindenesetre nem a zenebutik.hu címen lesz elérhető – mely Juhász Elődnek, a közmédia Zenebutik című műsorának szerkesztőjének nevén van – hanem a zenebutik.tv címen.

A csatorna egyébként a #Mindigbuli hashtaggel és “A kedvenc videoklipjeid egy helyen” szlogennel fogja hirdetni magát.

A Zenebutik adásával búcsúzunk, 1987-ből.

(Kiemelt kép: Fresh Andi énekes és Jabin Peti lemezlovas. Ők lesznek Andy Vajna új csatornájának arcai. Fotó: TV2 Média Csoport)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik