Média

Összeolvadtak a Mediaworks cégei

mediaworks
mediaworks
A többek között a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot, valamint a Manager Magazint is kiadó Mediaworks számtalan leányvállalata mind beolvadt az anyavállalatba.

Ezen fúzió eredményeképpen a Mediaworks Kiadó és Nyomda Kft., az Mworks Print Zrt., a Zöld Újság Zrt., a Mediaworks Magazines Kft., a Népújság Kft., a Petőfi Lap- és Könyvkiadó, a Mediaworks Regionális Kiadó Kft., és a Julius Media Holding Kft. jogutódja egyaránt a Mediaworks Hungary Zrt. lett. A médiavállalat közlése szerint a portfóliójába tartozó több mint 60 termék kiadását mostantól a Mediaworks Hungary Zrt. végzi.

 A fúzió számos területen megkönnyíti a majd a gazdálkodást és a munkavégzést, eredményeként egyszerűbbé és hatékonyabbá válnak a folyamatok. A beolvadás nagyban növeli a Mediaworks piaci hatékonyságát. Partnereink számára is kedvezőbb feltételeket tudunk biztosítani az egységesen kínált széles portfólió előnyeit maximálisan kihasználva

– idézi a társaság közleménye a részvénytársaság vezérigazgatóját, Rónai Balázst.

A Mediaworks 2014 októberében jött létre, és Magyarország legnagyobb médiavállalatai közé tartozik. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP), amely a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után körülbelül másfél évvel ezelőtt megvásárolta a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét, a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot és több más médiaterméket, illetve leányvállalatot. Ezt a tranzakciót az indokolta, hogy a GVH korábban megakadályozta, hogy a Ringier és az Axel Springer médiacsoportok Magyarországon is egyesüljenek, ám mivel egyes termékeket az újonnan létrehozott Mediaworks tőlük megvásárolt, már nem volt versenyjogi akadálya a Ringier és az Axel Springer magyarországi egyesülésének, ekkor jött létre a Ringier Axel Springer (RAS) Magyarország, amely főleg a bulvárportfólióját tartotta meg, többek között a Blikket és a Kiskegyedet.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik