Média
Playboy

Szelfivel indított a konzervatívabbá formált Playboy

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 02. 05. 13:39

Ahogy ígérték, alapjaiban újult meg a Playboy, amely ezentúl nem mutat többé meztelen női kebleket. De más is változott.
Korábban a témában:

Rossz hírt kaptak tavaly októberben azok a férfiak, akik eddig azért szerezték be maguknak a férfimagazint, hogy nyomtatásban láthassanak gyönyörű női kebleket, akkor érkezett ugyanis a bejelentés az 1953 óta megjelenő Playboy vezetőségétől, hogy nem lesz többé fedetlen női mell az újságban. Az ötletre, amely a Playboy vezető szerkesztőjének fejéből pattant ki, Hugh Hefner is áldását adta. A döntést megváltozott médiafogyasztási szokásokkal magyarázták, hiszen az interneten lényegében korlátlan mennyiségben találhatóak “alulöltözött” hölgyek. Ennek a trendnek lett az áldozata a nyomtatott FHM és a Penthouse is, de a Playboy szekere sem ment már olyan jól, mint 1975-ben, amikor még havonta 5,6 millió példány kelt el belőle csak az Egyesült Államokban. Mostanra ugyanis a lap példányszáma 700 ezerre esett vissza.

Aztán a tavalyi bejelentés után – amely egyébként szó szerint mellbe vágta a Playmate lányokat is, akik tanácstalanul kérdezgették a 24.hu-tól, hogy hol vetkőzzenek ezentúl? – eljött az utolsó olyan Playboy lapszám is, amelyben – ha csak a lap gazdája később nem csinál visszavonulót, mert esetleg még tovább esik a példányszám – utoljára volt teljes kitárulkozás. A címlapra búcsúzóul nem akárki került fel: Pamela Anderson. Mostanra pedig itt van az immáron megújult, konzervatívabb Playboy. A magazinban természetesen továbbra is vannak nők, csak éppen nem meztelenül. A borítóra egy, a közösségi médiában, egészen pontosan az Instagram fotómegosztón ismertté vált nő, Sarah McDaniel modell került fel, méghozzá szelfis pózban (vagyis olyan, mintha önmagát fotózta volna), ezzel azt sugallva a férfiaknak, mintha a barátnőjüket látnák viszont. De vannak más változások is, amelyekről a képek alatt tudhat meg többet.

Ilyen volt az utolsó meztelenkedős Playboy:

Az utolsó meztelen Playboy címlapja Pamela Andersonnal
Az utolsó meztelen Playboy címlapja Pamela Andersonnal

Ilyen lett az új:

Instagram-sztár került a megújult Playboy címlapjára
Instagram-sztár került a megújult Playboy címlapjára

Ilyen volt 1953-ban a Playboy Marilyn Monroe-val:

Ilyen volt 1953-ban a Playboy Marilyn Monroe-val:
Ilyen volt 1953-ban a Playboy Marilyn Monroe-val

25 év után először jelenik meg autóhirdetés a lapban

A megújult magazin további érdekessége, hogy a lap 63 éves történetében szokatlan módon ezentúl autóhirdetések is láthatók benne.

Ez egy fontos mérföldkő a számunkra

– mondta Scott Flanders vezérigazgató, hozzátéve, hogy már 25 éve nem volt a nyomtatott lapban autóhirdetés.

Az újság 134 oldalas lett, amelyben 35 oldalnyi hirdetés található. A lap borítója pedig nem csak a szelfis modell miatt egyedi, hanem ezért is, mert a Dodge speciális, hirdetéssel kombinált előlapot készített rá.

A fiatalok igényei szerint újították meg a lapot

Egyébként most, hogy az újság tartalma miatt nem minősül pornólapnak, immáron jóval szabadabban terjeszthető, így több mint 1200 újságárusnál kezdték meg az árusítását.

Azt, hogy a magazint tényleg alapjaiban szabták újra, jól mutatja, hogy például eltűntek a keretek, némiképp alakítottak a logón (eltűnt például a híres “Entertainment for men” felirat), megváltozott az újság vágott mérete is, és jóval szellősebbre alakították a borítót, gyakorlatilag minimális szöveg maradt csak meg. Flanders ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Instagram külsejűre szerették volna alakítani a lapot, mintha a fotókat csak egy barát készítette volna és küldte volna a Snapchaten.  Ezért sem emeltek ki például a címlapra különböző történeteket, pedig a friss Playboy például 8 oldalas interjút közöl Rachel Maddow-val, az MSNBC sztárműsorvezetőjével is.

A Playboy alapítója, Hugh Hefner egyébként megtartja főszerkesztői pozícióját a megújulás után is, annak ellenére, hogy a mindennapos munkában ő már kevésbé vesz részt. Flanders hozzátette, hogy az újságot most olyan szemmel készítik, mintha Hefner nem 90, hanem 30 éves lenne.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.