Média
újságíró

Digitális Média Campust indít a RAS

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 01. 25. 09:25

A Ringier Axel Springer Media AG januártól Digitális Média Campust hoz létre, mely munkahelyi újságírói képzést kínál fiatal újságírói számára az egész cégcsoporton belül.  Az újdonság természetesen Magyarországra is kiterjed, idehaza a campust Maroy Krisztina, a Glamour főszerkesztője vezeti.
Korábban a témában:

A Digitális Média Campusszal a Ringier Axel Springer tehetséges fiatal újságíróit a modern digitális lapkiadás valamennyi vonatkozására kívánja felkészíteni és oktatni. Neves előadók és újságírók által oktatott intenzív kurzusokat kínálnak kis létszámú diákcsoportok részére. A tantárgyak közé tartozik majd például az oknyomozás és az írás módszerei, a laptervezés és -gyártás, a közösségi média, a videó és a mobil, valamint az etika a médiában. Sor kerül továbbá a vállalat nemzetközi hálózatán belüli know-how-cserére, például az Axel Springer Akademie-vel.

 Az újságíróknak napjainkban gyorsan változó követelményekkel kell szembenézniük. Csoportunkban több mint 1000 újságírót foglalkoztatunk. A Digitális Média Campus kiváló programunk tehetséges fiatal újságírók oktatására és a digitális újságírás valamennyi vonatkozását érintő felkészítésére. Továbbadjuk a csoporton és kitűnő nemzetközi kiadói hálózatunkon belül fennálló tudásunkat az újságírók és szerkesztők következő generációjának”

– közölte Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG vezérigazgatója.

A Digitális Média Campust egyébként Alexandra Delvenakiotis vezeti, aki a cégcsoport vállalati kommunikációs vezetőjeként betöltött szerepe mellett a Digitális Média Campus igazgatója lesz.

A Campust Szerbiában Nenad Jacimovic, a Blic.rs (a Magyarországon Blikk címen megjelenő napilap szerb megfelelőjének) vezető szerkesztője és Anja Stanisic, a 24sata.rs integrált newsroom vezető szerkesztője, Lengyelországban Piotr Lęgowski, az Onet.pl vezető honlap-szerkesztője, Szlovákiában Martin Pasterovic, a digitális átalakulás vezetője, Magyarországon pedig Maroy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője irányítja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.