Foci

Kiütötte az Újpest a Honvédot

Már az első félidőben 3-0-ra vezetett a Bozsik-stadionban a lila együttes, így simán nyert a Monicomp Liga 29. fordulójában.

A Honvéd 3-0-ra kapott ki Győrben a hétközi fordulóban, így ismét itt volt tehát a lehetőség az idei eredmény kozmetikázására, középmezőny első felébe kapaszkodásra. Hasonló helyzetben volt az Újpest is, amely utolsó négy meccsét megnyerte, legutóbb ugyan vitatható körülmények között, a Kecskemét ellen.

A 9. percben a lila hívek körében lassan kedvenccé előlépő Ahjupera góljával szerezte meg a vezetést az Újpest, 14 méterről lőtte ki Kemenes kapuját egy visszapassz után (0-1).

Három kecsegtető hazai helyzet következett, és ahogyan az lenni szokott, újabb vendéggól: Balogh kapta az ezúttal önzetlen Lázár Bencétől a labdát, nem volt nehéz az üres kapuba gurítania (0-2).

A 41. percben újabb lila gól: Kemenes mindent megtett, hogy ne szülessen meg a gól, Balogh lövését bravúrral hárította, de a kipattanót Balajti bepofozta (0-3).

Jól indult a második félidő hazai oldalról, hiszen Danilo 14 méterről betalált Balajcza kapujába (1-3). Az elmúlt időszakban több, sokak szerint gyanús feltámadásnak (és persze nagy előnyszerzésnek) voltunk tanúi, ezen a meccsen is ez volt a kérdés, sikerül-e a padlóról felállni.

A meccsen pályára lépett Szalai Vilmos, a Mainzban futballozó Szalai Ádám öccse is, az Újpest színeiben.

A 88. percben a csereként beálló Rajczi Péter is betalált, ezzel véglegesen eldöntötte a három pont sorsát (1-4). A Honvéd tehát csúnya vereséggel búcsúzott közönségétől.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Bozsik-stadion, 2000 néző, vezette: Vad II
Budapest Honvéd – Újpest FC 1-4 (0-3)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Moreira (Nagy, 27.), Horváth, Zelenka, Hidi, Ivancsics – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Szokol, Litauszki, Takács, Pollák (Tajthy, 28.)– Balajti (Rajczi, 59.), Mitrovic, Egerszegi (Szalai, 67.), Balogh – Lázár, Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Danilo (57.), illetve Ahjupera (9.), Balogh B. (39.), Balajti (40.), Rajczi (88.)
Sárga lap: Horváth (41.), Hajdú (50.), Botis (68.), illetve Tajthy, 38.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik