Light

168 milliót bukik Fábry Sándor

A műsorvezető show-jának költségvetését éppen ennyivel csapolta meg a köztévé.

Fábry Sándor cége korábban három évre szerződött az MTVA-val, hogy elkészítse saját műsorát, amelyekért adásonként 22 millió forint könyvelhetett el, és amelyből egy évben 20 részt kellett előállítania.

Most változott a helyzet. Néhány héttel korábban még az is kétséges volt, hogy Fábrynak egyáltalán sikerül-e megegyeznie a köztévével a folytatást illetően, de tegnap bejelentették, hogy aláírták a szerződést, és a műsor március közepén elindul. A költségvetés azonban megcsappant, amelyről a tévés így nyilatkozott: “Csökkent a költségvetésünk, de nem olyan mértékben, hogy ne tudnánk színvonalas műsort készíteni.”

A Bors azt is megtudta, hogy ez a változás mit is jelent pontosan, számokban kifejezve. “Az MTVA és a TRISO PRODUKCIÓ Kft. 2015. december 31-ig szerződött a Fábry című műsor elkészítésére. A megállapodás alapján 16 epizódot kell elkészítenie a TRISO PRODUKCIÓ Kft.-nek, amelyek egyenként 74 perc hosszúak lesznek. A műsorszámok ellenértéke darabonként 17 000 000 Ft + áfa” – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Mivel az adások darabonkénti ára 5 millió forinttal csökkent, ráadásul az elhúzódó tárgyalások miatt, a korábbi húsz epizód helyett, csak 16 kerülhet adásba, így Fábry egy évi mínusza 168 millió forintra rúg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik