Light

Baleset a színpadon: “Abban a pillanatban azt hittem, meghalok”

Sándor Péter egy öngyilkossági jelenetet játszott el a színpadon, ám egy szerencsétlen véletlen miatt majdnem tragédiába torkollott az előadás.

A Győri Nemzeti Színház szombat délutáni Jézus Krisztus Szupersztár című előadása szörnyű fordulatot vett. A Júdást alakító Sándor Péter épp akasztásos jelenetéhez ért, amikor hiba csúszott a gyakorlatba. A színész teljes súlyával lógott a kötélen, amitől a stáb és a nézők is sokkot kaptak. Azonnal a segítségére siettek, de csak pillanatokon múlt az élete.

“Elsötétült minden, ürességet és feketeséget éreztem, hirtelen végigfutott minden emlék a fejemben, a boldogság, a szépség, olyan volt, mintha álmodtam volna. A következő emlékem az, hogy fel akarok ébredni, üvöltöznek körülöttem. Homályos foltokat láttam és azt, hogy nem tudok mozdulni, nem kapok levegőt. Nem akarom magam sajnáltatni, de ott, abban a pillanatban én is azt hittem, meghalok. Nem a koncentráció hiánya miatt következett be a baleset, hanem a véletlenek szerencsétlenül egybe estek. Nem tudom azt mondani, hogy én hibáztam, mert a lelkiismeretem nem engedi” – nyilatkozta Sándor Péter a Kisalföld.hu-nak, miután a kórházban ellátták.

A színház igazgatója szerint az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja. Szerinte ugyanis az alkalmazott térdelős technika – mi szerint a színész térden állva dugja a fejét a hurokba és csak úgy tűnik, mintha lógna – biztonságos, a baleset csak egy szerencsétlen véletlen.

“Sándor Péter mindig késve érkezett, tovább játszotta a szerepét. Most is ez történt, elkezdett kapkodni, feltette a kötelet a nyakába, ami véletlenül feljebb csúszott az állánál. A nyakát megnyomta a kötél, megijedt, sokkot kapott és begörcsölt, nem tudta kiszabadítani magát a kötélből” – mondta el Forgács Péter színházigazgató, a darab rendezője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik