Light

Észak-koreai „cenzúra” az amerikai mozikban

az interjú (az interjú, film, )
az interjú (az interjú, film, )

A South Park című animációs sorozatot is jegyző Trey Parker és Matt Stone Amerika Kommandó: Világrendőrség című észak-koreai témájú filmjének jubileumi vetítésétől is elállt néhány amerikai mozi, miután a Sony Pictures filmstúdió törölte a The Interview (Az interjú), az észak-koreai vezető megölésére szőtt összeesküvésről szóló vígjáték bemutatását.

A clevelandi Capitol Theatre még októberben találta ki, hogy éjféli vetítéssel fogja megünnepelni az Amerika Kommandó: Világrendőrség bemutatásának 10. évfordulóját, ám a filmet forgalmazó Paramount Pictures csütörtökön törölte a programot.

A texasi Alamo Drafthouse közlése szerint “rajta kívül álló okok miatt kénytelen” elállni a korábbi észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Il-t kifigurázó 2004-es bábfilm december 27-i vetítésétől. A mozihálózat korábban a szabadság támogatásának jeleként aposztrofálta a film műsorra tűzését. A Paramount Pictures nem kívánt reagálni az üggyel kapcsolatos megkeresésre.

A Sony Pictures filmstúdió számítógépes rendszerét néhány hete feltörő hackerek a héten támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a filmet.

A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt. A csütörtökre kitűzött New York-i bemutatót a fenyegetés hatására törölték. A Sony azt mondta, nem tervezi a film későbbi vetítését sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik