Light

Nem nyelte le az anakonda a tévést, kiakadtak a nézők

eaten-alive-discovery(210x140).jpg (reality show, )
eaten-alive-discovery(210x140).jpg (reality show, )

Indulása előtt az állatvédők, most meg a nézők tiltakoznak: a gondosan beharangozott Eaten alive reality-ben az anakonda is szenvedett, a kutató is, a show viszont elmaradt.

A Discovery Channel filmjében épp a lényeg maradt ki: a beharangozott kísérlet, melyben a főszereplő Paul Rosolie lenyeleti magát egy megtermett óriáskígyóval, kudarcba fulladt. Ahogy arról beszámoltunk, az Eaten Alive (Élve felfalva) című filmben Rosolie a terv szerint speciális védőöltözetben, bekamerázva került volna az anakonda belsejébe.

Ehhez képest annyi történt, hogy a kétórás film első hetven percében megpróbálták egyáltalán találni egy alkalmas anakondát, majd egy fogságban élő kígyóval megkezdték a kísérletet. Rosolie felvette a védőruhát, és szakértő felügyelet mellett igyekezett elérni, hogy a kígyó összeszorítsa a testét. Amikor azonban az állat akcióba lendült, a férfi szívverése erősen megemelkedett, nehezen vette a levegőt, és amikor úgy érezte, hogy el fog törni a karja, segítséget kért, csapata pedig megszabadította őt a kígyó szorításából.

A felvétel már a promócióval erős felháborodást váltott ki: csaknem 38 ezren írták alá azt az online petíciót, amely a film sugárzásának betiltását kérte, mivel szakértők a kísérletet állatkínzásnak minősítették. “Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt” – nyilatkozott korábban a PETA állatvédő szervezet. A készítők szerint azonban az Amazonas vidékén végzett forgatások során az anakonda nem szenvedett, a munkálatok után szabadon engedték.

A csalódott nézők a műsor után a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek. Egyesek szerint a műsor fennhéjázó bejelentésekor hazudtak, ugyanis “Rosolie-t rövid ideig szorította ugyan a kígyó, de semmiképpen sem falta fel, az állat mégis szenvedett”. Rosolie saját elmondása szerint az esőerdők irtása ellen harcol, a műsorral úgymond erre és az anakondák életterének veszélyeztetettségére igyekezett felhívni a figyelmet.

Forrás: mti

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik