Élet-Stílus

Puszta kézzel kapta el a matematika tanár az ötméteres anakondát

Miután a hüllő megette a szomszédja kutyáját, a férfi úgy döntött, az állatnak mennie kell az emberek lakta környékről.

Sebastien Bascoules, a 39 éves matematika tanár, aki Francia Guyanán, Dél-Amerika északkeleti részén él, azt modja, már tíz éves kora óta imádja megérinteni a hüllőket. Azért határozta el, hogy elfogja a háza környékén vadászó óriáskígyót, mert miután a hüllő megette az egyik szomszédja kutyáját, úgy érezte a gyermekei nincsenek biztonságban.

Kicsit azonban elszámította magát: nem gondolta, hogy ekkora kígyóval lesz dolga. Szerencsére nem egyedül vágott bele a befogásba, így volt mellette, aki segítsen. Miután egy ronggyal bekötötték az óriáskígyó fejét, az már gyakorlatilag ártalmatlan volt, így Sebastien Bascoules kisgyermekei is biztonságosan ismerkedhettek meg testközelből is a fenevaddal.

Közben azonban túl késő lett, hogy az állatot még aznap a háztól elég messzire engedjék szabadon, az anakonda így a család fürdőkádjában töltötte az éjszakát: „a feleségem legnagyobb örömére” – mondta Bascoules. Másnap aztán az óriáskígyót egy lakott területtől messze eső, mocsaras folyószakasznál engedték szabadon. „Nem túl nagy ügy, ha tudod mit csinálsz, számomra például sokkal egyszerűbb volt az egész, mint most angolul elmesélni” – mondta a Barcroft TV riporterének a matematika tanár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik