Light

A Műegyetemen visszavágtak Vidáéknak

Hiába szólította fel az egyetemet a NAV elnökének ügyvédje, a Műegyetemen ismét "pimasz" feladat jelent meg.

Korábban Palkovics László államtitkár figyelmeztetett, majd a NAV elnökének és elnökhelyettesének megbízásából ügyvédi felszólítást is kapott a Műegyetem rektora. Ezek után kérte meg a rektor a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét az oktatók még humoros formában se sértsék meg.

Ügyvédi felszólítás érkezett

Úgy tűnik, hogy ez nem hatotta meg a BME vicces ellenállóit. Legutóbbi példájukban magára az egyetemnél történt ZH-balhékra reagálnak, amelyek persze nem itt, hanem Piréziában történtek.


Fotó: BMEME

Korábban a rektor megírta az egyetem oktatóinak, hogy levelet kapott Dr. Trinn Gábor ügyvédtől azzal a kéréssel, hogy mellőzzék az olyan szövegezésű feladatok kiadását, amely „egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse”. Az ügyvéd a NAV elnöke, Vida Ildikó és Csillag Dezsőné elnökhelyettes megbízásából küldte el a felszólítást a rektornak. 

Az államtitkár nem akart beavatkozni

Ez előtt az egyetem Számítástechnikai és Információelméleti Tanszékén körlevelet küldtek szét, ami szerint Palkovics László felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt, hogy ne legyenek az egyetemen aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos zh-példák.

A felsőoktatási államtitkárság az Indexszel akkor azt közölte, hogy Palkovics nem akart beavatkozni az egyetem belügyeibe, csak egy magánbeszélgetésen érdeklődött a dékántól, hogy mi a véleménye ezekről a példákról, és azért került szóba az ügy, mert korábban az egyik vizsgafeladat miatt belső vizsgálat is indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik